Login  Register  vrijdag 22 februari 2019  
   Zoeken Minimize  
     
  

 

   Weblog Minimize  
sep 10

Written by: host host
10-9-2008 5:03

Hi
 
Daar zijn we dan eindelijk weer! We hebben er ondertussen 2 weekendtrips op zitten, dus we hebben weer een hoop te vertellen!
 
Allereerst is Ivo inmiddels ook aan zijn tweede baan begonnen, nu bij SAP als Data Entry Specialist. Bij Shaw werd het te saai en hier zit net wat meer uitdaging in. Het is in principe voor 3 maanden en zit ook in Downtown. Sarah is ook weer op zoek naar een nieuwe baan. Bij Bell is het te langdradig aan het worden en Bell verhuisd 19 sept. ook nog naar een ander gebouw buiten Downtown. Zo jobhoppen we fijn door.
 
Vorige week zijn we een weekend naar Victoria op Vancouver Island geweest. We vertrokken op zaterdag, en maandag waren we vrij ivm Labour Day. We werden zaterdagmiddag door Lotte en Tim opgehaald met hun huurauto, om de ferry van 17 uur te pakken. Onderweg hadden we een fantastisch uitzicht en we hebben ook onze eerste Orca’s gezien! Dit schijnt een zeldzaamheid te zijn dus blijkbaar hebben we geluk gehad. Waarschijnlijk waren het ‘The Residents’, hebben we ons laten vertellen. Helaas zijn de foto’s niet zo goed gelukt. De film hiervan is beter.
 
‘s Avonds kwamen we in Victoria aan en we hebben er met z’n vieren iets gegeten en uiteindelijk een kroegje gevonden voor de nodige vloeibare versnaperingen. Zondag zijn Lotte en Tim verder gereden, maar wij bleven nog een nachtje in ons hostel in Victoria. Het was prachtig weer dus we hebben lekker langs de kust gelopen, met een klein ferry’tje overgestoken naar Fisherman’s Wharf en over de ‘pier’ gelopen, waar we nog een zeehond zagen (deze keer wél een foto, ongelovigen… ). Sarah was de dinsdag ervoor door haar enkel gegaan, dus we hebben het rustig aan gedaan.
Maandag hebben we ’s ochtends een zeiltocht gemaakt, met een groot houten schip. Dat viel ons een klein beetje tegen omdat we geen wildlife hadden gezien, het nogal koud was aan boord en we 45 minuten voor tijd weer in de haven terug waren. Toch hebben we wat mooie plaatjes geschoten. Na een korte lunch zijn we weer uit Victoria vertrokken.
Op de ferry terug naar het vasteland hadden we weer geluk want we zagen wederom een kudde Orca’s. Nu nog dichterbij dan de vorige keer. Helaas riep de kapitein het vrij laat om, dus we hebben maar kort kunnen genieten.
 
Dinsdagavond hebben we bij Sarah’s hockeytraining gekeken (enkeltje deed nog pijn, dus heeft ze zelf nog niet meegetraind). Er zijn 3 damesteams met verschillende leeftijden en verschillende niveau’s (gemiddeld best hoog). ’s Avonds laatste avondje met Lotte en Tim in onze buurtkroeg doorgebracht, want woensdag vertrokken zij weer naar Nederland en wij moesten toen werken.
 
Afgelopen zaterdagmorgen zijn we met onze auto vertrokken naar Manning Park. We hebben twee self-inflatable matjes gekocht om achter in de ‘van’ te kunnen slapen (het zogenaamde carcamping). Volledig uitgerust met wegenkaarten, bagage, kompas, water en een goed humeur zijn we rond 11 uur vertrokken. Rond 15 uur kwamen we op de camping aan (de enige met warme douches in de buurt). Alle campingplekjes waren beschut met bomen en hadden een picknicktafel en een soort vuurkorf. We hebben wat nat hout gesprokkeld voor het kampvuur en zijn toen gaan hiken. We zaten vlakbij een meer en hebben daar een stukje omheen gelopen. Op de terug weg kwam ons ineens een hert tegemoet gelopen! Hij ging een beetje staan grazen en wachten tot wij weg waren gelopen zodat hij het water over kon steken. Super om zo’n hert van zo dichtbij in de natuur te zien. We hebben er foto’s van.
Onderweg naar het restaurant zagen we vanuit de auto nog meer herten langs de kant van de weg en ook op de camping liepen er een paar ongehinderd rond. ’s Avonds hebben we een kampvuur gemaakt om ons op te warmen voor de nacht. We kwamen tijdens het opmaken van het bed namelijk tot de conclusie dat we ons DEKBED waren vergeten mee te nemen..... Geen slim plan, aangezien het daar ’s nachts afkoelt tot ongeveer 5 graden Celsius. We konden stoomwolkjes blazen in onze ‘slaapkamer’ in de auto. Wat hebben wij het koud gehad ’s nachts! Niet veel geslapen dus. Maar ja, eigen schuld. Je wilt carcampen of je wilt het niet!
Gelukkig was het zondag mooi weer en konden we ons opwarmen in het zonnetje. Daarna zijn we naar een hooggelegen lookout punt gereden en boven op de berg nog een kleine hike gemaakt. Onderweg rook het naar ongewassen hond en zagen er een groot stuk gras geplet. Zou het een beer zijn geweest? Wij hadden in ieder geval onze berenbel mee en hebben geen beren gezien. Wel een super mooi uitzicht!
Met enkele stops weer rustig terug gereden en ’s avonds thuis in een lekker warm bedje gecrashed.
 
Vrijdag komen de ouders van Ivo langs, dus we hebben volgende keer weer ruim voldoende te vertellen. GertJan (de vader van Ivo) neemt ook filmbewerkingssoftware mee, dus hopelijk kunnen we jullie vanaf volgende keer ook korte filmpjes laten zien.
 
Liefs,
Ivo en Sarah

Tags:

11 comments so far...

Re: Twee weekendtrips, banen en wildlife

Wat een ervaringen weer! Geweldig, we kunnen niet wachten. De orca's moet je volgend weekend nog maar eens over doen(met ons erbij?), maar dat hert staat er echt geweldig op.
We komen eraan! software ingepakt, camera's mee, we staan te trappelen tot het vliegtuig vertrekt. Succes met de banen en met Saartje d'r enkel.

By GertJan on   10-9-2008 7:26

Re: Twee weekendtrips, banen en wildlife

Hadden jullie de koelbox niet mee? Toch te groot? Of staat ie toevallig niet op de foto? ;-) x

By Lot on   10-9-2008 8:05

Re: Twee weekendtrips, banen en wildlife

Haaihaai, wat een mooie fotoos! En ik zie dat jullie bij Roots de winkel hebben leeg gekocht!!
Leuke truien hoor en een mooie kleur blauw! En hadden jullie de parkkaart voorin hangen?
Zag ik niet een klein stukje v.d. koelbox op de foto?Liefs PaMa

By hansenirene on   10-9-2008 10:33

Re: Twee weekendtrips, banen en wildlife

Hello peoples,

Ik hoop dat jullie je wel goed realiseren waar jullie zijn. Het landschap op de foto's ziet er namelijk zo mooi en voor mij onrealistisch uit. Plaatjes die je ziet staan in een één of anders dure vakantiebrochure. Super dat jullie dat allemaal mogen meemaken.

Hé, en ik heb de zeehond gezien. Alhoewel die vast beter op de foto had gestaan als je het water in gedoken was. Beetje jammer en teleurstellend toch. Maar mooie foto's van het hert en de ijsvogeltjes. En ja, coole stoeltjes. Ik kan mij niet voortstellen dat jullie veel behoefte hebben op tzt weer terug te gaan. Then again, wij zien en horen natuurlijk alleen maar de leuke dingen. Ik kan alleen maar hopen dat jullie absoluut geen spijt hebben van jullie beslissing om naar Canada te gaan en nogmaals, goed realiseren dat dit heel speciaal is. Ik klink nu als een ouwe trut, ik weet het, maar wilde het maar even gezegd hebben.

Pa en ma hebben er erg veel zin in. En ik kan niet zeggen dat ik niet jaloers ben. Maar de situatie is er niet naar om langs te komen. En door onverwachte (...) zaken, ziet het ernaar uit dat het helemaal niet gaat lukken. Maar wie weet.

Hé, veel plezier nog. Geef pa en ma een leuke tijd daar. Misschien maakt pa wel wat fotootjes, wie weet. En Saar, succes met de enkel en jobhopping.

Groetjes,

By Robin on   10-9-2008 20:03

Re: Twee weekendtrips, banen en wildlife

Bon nochi!
Die foto's zijn echt fantastisch. Jullie zijn zo te zien goed ondergedompelt als echte Canadesen (al vraag ik me af hoeveel Canadesen - truien met Canada dragen, maar toch, doe mij ook zo'n trui!) Goed dat jullie auto ook kan dienen als hotel tijdens tripjes landinwaards. Erg mooie landschappen, mooi dat Canada dat nog heeft.

Veel plezier met pa en ma en ook jij gefeliciteerd. Ik wil niet als zo'n ouwe trut als het andere broertje klinken. Laat pa en ma Vancouver en omgeving zien zoals jullie het ervaren en succes met werk en enkels!!! Ik Skype je binnenkort weer, maar het kan altijd maar pas na 14 uur jouw tijd.

We spreken!

By ELette on   11-9-2008 5:16

Re: Twee weekendtrips, banen en wildlife

wat een mooie foto's zeg!! Ben best een beetje jaloers hoor!! Ach ja aan de andere kant, kan niets tegen het pittoreske alphen op! ;-) hahaha

Geniet van jullie tijd met pa en ma Lette en ben nu al benieuwd naar de video die je pa zal maken. Ben benieuwd wat je van de video vind die je vader voor jullie in nederland heeft gemaakt van ambertje!!

Veel plezier en een dikke kus van Amber!

By Claus on   12-9-2008 11:41

Re: Twee weekendtrips, banen en wildlife

Jawel, Ivo en Sarah, het zijn weer mooie verhalen en schitterende foto's. Keep on doing it. Het is leuk om jullie belevenissen zo via de computer hier (op dit moment even in Guatemala) op je bordje te krijgen. Mooie uitstapjes en een permanent avontuur wat betreft het job-hoppen. Veel sterkte daarmee. Ik begreep dat Sarah net weer een sollicitatie had gehad. Enne...straks komen GertJan en Lily jullie ook nog eens bezig houden. Wat wil je nog meer daar in BC?
Groeten en sterkte met alles (ook de enkel van Sarah en de hockeytraining. Dat moet afzien zijn weer eens, toch? Jij ook, Ivo?)

By Henk Lette on   12-9-2008 22:29

Re: Twee weekendtrips, banen en wildlife

Wat een leuke verhalen en foto's, ik lees en bekijk alles regelmatig. Wat een super ervaring.
Geniet ervan en straks veel plezier met Gert-Jan en Lily.

By Wil vrolijk on   12-9-2008 23:27

Re: Twee weekendtrips, banen en wildlife

Sjonge, jonge, Dat noemen ze een jaar WERKEN in het buitenland!!! Helemaal top wat jullie meemaken. Dat kunnen ze je niet afnemen. Ik heb er vrijdag voor het eerst de kaart bij gehaald om te zien waar Vancouver precies ligt. Een beetje laat, ik weet het.
Mijn collega is daar vaker geweest. En vertelde van het Olympic National Park, wat zo schitterend moet zijn. Ook liet hij wat foto's zien. Een aanrader.
Ivo en Sarah, ga zo door, ik ben een beetje jaloers op jullie. Geniet er van, en natuurlijk tussendoor ook wat werken voor de centjes. Maar deze week is weer een speciale week; heel veel plezier met GertJan en Lily. Ik hoop dat jullie het supergezellig hebben en dat je ouders een beetje kunnen bijkomen van alle drukte.

Groetjes, Bert en Myriam

By Bert en Myriam on   13-9-2008 11:56

Re: Twee weekendtrips, banen en wildlife

Hi Ivo en Sarah!

Ik ben weer helemaal up to date! Ivo, heb nog niet eens op de 'kettingmail' gereageerd, maar zo te zien heb je het veel te druk om het te lezen dus... ;-)

Data entry specialist. Is dat niet gewoon een heel duur word voor typmiep? :-P

Ik ga nu even de foto's bekijken!

Liefs,
Noukel

By Anouk Koppen on   19-9-2008 19:50

Re: Twee weekendtrips, banen en wildlife

Lieve Sarah en Ivo,

Heb jullie prachtige foto's zojuist bekeken, wat een mooie omgeving waar jullie in zitten!
Geniet en laat ons vooral een beetje mee genieten.

Hartelijke groet, uiteraard ook namens Arthur, Gabie

By gabie en Arthur on   28-9-2008 10:42

Your name:
Title:
Comment:
Add Comment    Cancel  
     
  

 

Bookmark and Share

 

   Advertentie Minimize  

 

     
  
   
Copyright 2007 by yourhost.nl   Privacy Statement