Login  Register  dinsdag 26 maart 2019  
   Zoeken Minimize  
     
  

 

   Weblog Minimize  
sep 28

Written by: host host
28-9-2008 21:44

Lieve familie, vrienden, bekenden, vage bekenden en onbekenden,
 
Het was weer de hoogste tijd voor een nieuw weblog om jullie bij te praten over wat we allemaal hebben meegemaakt de afgelopen weken. Om te beginnen zijn Ivo’s ouders langs geweest. Op vrijdag 12 september waren zij aangekomen op YVR, Vancouver Airport, waar wij ze met de auto hebben opgehaald.
Het eerste weekend van hun vakantie hebben we ze uitgebreid Vancouver laten zien. We hebben alle standaard attracties bezocht, zoals Stanley Park, English Bay, Sea Wall, Granville Island, Robson Street, Gastown etc. Zondag zijn we nog naar de Hastings racecourse geweest en hebben we een Mall bezocht. De Roots winkels die we onderweg tegenkwamen hebben deze week boven budget gedraaid door alle aankopen .
 
Maandag en dinsdag zijn zij naar Seattle gegaan en hebben wij gewoon gewerkt. Sarah kon helaas nog steeds niet trainen ivm de enkel die nog niet volledig was genezen. Dinsdagavond zijn we met z’n vieren bij een Thai wezen eten. Woensdag en donderdag waren GertJan en Lily weer aan het reizen geslagen en omdat Sarah en Ivo de vrijdag vrij konden regelen, zijn we vrijdagochtend met z’n allen naar Vancouver Island vertrokken. Deze keer helaas geen Orca's vanaf de Ferry gezien, maar wel veel zeehonden.
 
We hebben Victoria verkend waar we ook bleven slapen. We wilden ’s avonds nog een drankje doen in een Ierse pub, maar daar geloofden ze niet dat Sarah boven de 19 was, en aangezien zij geen ID bij zich had, mochten we niet naar binnen.
Laten we het maar als een compliment zien ...
 
Zaterdag hebben we eerst een spijker uit de band van onze auto laten halen en laten vervangen door een plug. Het bleek allemaal onder de garantie van de band te vallen , wat een service! Daarna zijn we richting Ucluelet gereden (links midden van het eiland, 5 uur rijden). Uiteraard hebben we mooie natuur gezien onderweg. We zaten daar in een Bed & Breakfast (Ebb & Tide B&B) op een super mooie locatie. Gelegen in een baai met uitzicht over de zee.
Zondagmorgen kregen we een heerlijk ontbijt voorgeschoteld en vlak voor vertrek wees de eigenaar van het B&B ons via een verrekijker op een beer aan de waterkant in de verte. Dat was ons eerste, maar zeker niet ons laatste beercontact in Canada.
 
Later die ochtend hadden wij namelijk een Bear Watching tour geboekt. In het dorpje Tofino hebben ons in een soort astronautenpak gehezen en zijn toen met een supersnelle Zodiac op zoek gegaan naar beren. Die komen namelijk bij laag water (‘Ebb’)naar het strand om krabbetjes onder de stenen te halen en op te eten. Het ideale moment om ze van dichtbij te bekijken.

Na een gave tocht met de Zodiac, wat op zichzelf al een avontuur is met 2x 250 pk motoren, zag de chauffeur al snel een beer in de verte, waar hij heel rustig en geluidloos op af dreef. Zolang je de beer laat weten dat je er bent, maar ook dat je geen gevaar vormt, vinden ze het prima dat je er ligt, en dat wist onze gids. Zo hebben we meerdere beren op enkele armlengtes afstand kunnen bekijken. Ook heeft Sarah door de verrekijker een beer op afstand zien poepen, maar zodra we dichterbij naderden, vond de beer dat we wat te opdringerig werden en vertrok het bos in. 
Van dit alles hebben we natuurlijk bij elkaar uren video en een filmpje hiervan volgt binnenkort. De foto’s kun je wel vast bekijken. Al met al een geweldig avontuur, al kwamen we wat de dames betreft soms wel iets ‘too close for comfort’.

 
Na het Bearwatching avontuur zijn wij weer in de auto gestapt en zijn we dwars over het eiland naar Nanaimo gereden, alwaar we de Ferry nét misten voor de overtocht naar Horseshoe Bay. ’s Avonds om 22 uur in Vancouver afscheid genomen van GertJan en Lily, want die vlogen maandag alweer terug naar Nederland om daar hun drukke bestaan weer op te pakken. Namens ons beiden, heel erg bedankt voor alles!
 
Vorige week donderdag hoorde Sarah dat Bell haar niet meer nodig had ivm verhuizing van het pand. Het blijkt dat bedrijven maar 2 uur opzegtermijn hebben, wat uitzendkrachten betreft (als uitzendkracht heb je 1 week opzegtermijn). Beetje vreemd, maar gelukkig vond Sarah snel weer wat nieuws en na de maandag werkloos te zijn geweest, was zij dinsdag alweer aan de slag als receptionist bij het BC Public Services Agency- Occupational Health in Downtown Vancouver. Hier is het nog rustiger dan bij Bell. Het is een artsenpraktijk voor de government. Mensen kunnen hier een gezondheidsverklaring krijgen (na tests) of moeten hierheen om te genezen van bv depressies, slechte rug, slapeloosheid, etc. Deze baan duurt tot 3 oktober. Ondertussen zoekt Saar vrolijk verder.
 
Bij Ivo bevalt het goed op zijn werk bij SAP. Hij is al een paar keer overgeplaatst omdat ze hem alles willen leren zodat hij backup wordt van alle afdelingen. Overwerk wordt ook gepromoot en extra uurtjes werken is goed verdienen. Afgelopen zaterdag heeft Ivo zelfs nog een halve dag gewerkt extra. Als het straks slecht weer wordt zal hij dus vaker gaan overwerken, maar voorlopig genieten we nog met volle teugen van het mooie weer, al is het duidelijk herfst aan het worden.
 
Liefs,
Ivo en Sarah

Tags:

17 comments so far...

Re: Visite, Vancouver Island, Beren en Banen update

Jongens, wat een geweldig land, dat Canada van jullie! We hebben een fantastische en vooral gezellige tijd gehad met jullie, en gingen met spijt in ons hart terug naar Nederland. Ik vind dat jullie het prima voor elkaar hebben, daar in Vancouver, en wat de film en foto's betreft : ik heb ook nog wat, en zal dit zo snel mogelijk ( geselcteerd) doormailen.
Nog bedankt voor de ontvangst en heel plezier verder nog, daar met z'n tweetjes.

By GertJan on   29-9-2008 7:31

Re: Visite, Vancouver Island, Beren en Banen update

Goed bezig dame en heer! Wij zijn inmiddels een beetje bijgekomen van onze canada avonturen, al ben ik af en toe nog steeds bang dat er ineens een beer de snelweg wil oversteken..

groeten van Tim

By tim on   29-9-2008 7:41

Re: Visite, Vancouver Island, Beren en Banen update

We hebben een top tijd gehad. Nu zelf echt gezien wat we al dachten: jullie genieten en hebben het heel goed.
Leuk huis, gave auto en mooi leven zo.Wij hebben een hele leuke tijd gehad, veel gezien en gedaan. En....erg genoten!!!
Was wel even schakelen, gewoon weer werken.Mooi land, Canada , en mooi weer gehad[ en dat was een kado'tje, begreep ik].Bedank voor alles, het was geweldig. Kus!!!!!

By GertJan on   29-9-2008 8:07

Re: Visite, Vancouver Island, Beren en Banen update

Het vorige verhaaltje was dus niet weer GertJan, maar Lily. Sorry, niet goed opgelet

By Lily on   29-9-2008 8:09

Re: Visite, Vancouver Island, Beren en Banen update

haai,
Wat weer een mooie fotoos, ik had 1 berefoto al gezien, maar dit is een hele verzameling!
Leuk,leuk. Volgens mij hadden wij deze B&B toen ook uitgezocht, maar zijn er uiteindelijk dus niet geweest. Nou, succes maar weer met je nieuwe werk!! Knap hoor, om steeds maar weer wat nieuws op te pakken! Dikke kus allebei.

By hansenirene on   29-9-2008 14:55

Re: Visite, Vancouver Island, Beren en Banen update

Hé Ivo en Sarah, het klinkt allemaal weer erg geweldig. Van GertJan en Lily hebben we natuurlijk ook al veel gehoord. En het werk blijft ook spannend als ik dat zo lees. Lily vertelde nog over moeder en kind beer bij jullie in de straat. Nu maar iedere dag de berenbel meenemen, zodat jullie zonder beer- eh... kleerscheuren weer terug jullie huis in kunnen na een dag hard werken. En Ivo, we hopen dat SAP een aardige werkgever is, waar je voorlopig kunt blijven. En dat Spaans, dat lukt wel, al was het maar 'al doende'. En Sarah, misschien niet druk op je werk als je maar een beetje leuke collega's hebt. Zo houd je veel energie over voor andere dingen. Succes / beterschap met je enkel. Is het een leuk hockeyteam? Heb je daar nog contacten uit?
Nou, veel succes en plezier verder en de groetjes uit de Händelhof, nummer 30 dan.
Hoi, Myriam

By Bert en Myriam on   30-9-2008 16:44

Re: Visite, Vancouver Island, Beren en Banen update

Beregezellig daar bij jullie in de straat. Ook al is het geen grap, ik weet zeker dat die twee beren smeren konden. Of zijn ze er nog? Nou dan.
Leuk om weer wat te horen van jullie. Hebben van GertJan en Lily natuurlijk wel al wat gehoord over de Canadese avonturen. Het is wat minder dat het echt herfst begint te worden. Dat gevoel kennen wij de laatste dagen hier in Nederland ook. Zit hier met natte knieën onder mijn bureau. Jullie zullen dan misschien wat minder de natuur in gaan en meer Vancouver van binnen leren kennen. Ook prima toch?
In ieder geval komen de verhalen lekker over en ziet het er uit alsof jullie aan het genieten zijn, en dat moet ook.
Wij leven met jullie mee en lezen graag nieuwe avonturen. Groeten van ons uit Wageningen.

By Henk Lette on   1-10-2008 9:51

Re: Visite, Vancouver Island, Beren en Banen update

lieve sarah en ivo
sarah van harte gefelisiteert met je verjaardag en ik wens je nog heel veel jaren in
goede gezondheid en heel veel voor spoed en geluk van avond wil ik nog
proberen om je te bellen zo tegen negen uur ik hoop dat het me lukt
morgen een mooie dag en het aller beste wensen my
vr gr oma schuitema
liefs doei

By omaschuitema on   12-10-2008 12:58

Re: Visite, Vancouver Island, Beren en Banen update

Sarah, het is hier bijna 12 uur, dus......hier ben je al jarig voor ons!
Van harte gefeliciteerd!!!!We weten niet of je de labtop wel mee hebt dit weekend,
anders lees je het een dagje later!
Een hele prettige dag, en een dikke kus voor beiden,
Hans en Irene

By hansenirene on   12-10-2008 22:24

Re: Visite, Vancouver Island, Beren en Banen update

Hé! Gefeliciteerd met je verjaardag. Maak er een leuke dag van. Drink er maar een van mij.

Groetjes

By Robin on   12-10-2008 23:19

Re: Visite, Vancouver Island, Beren en Banen update

Sarah, gefeliciteerd mit joen verjoardag! maak er maar weer wat moois van.

By Martijn on   13-10-2008 8:32

Re: Visite, Vancouver Island, Beren en Banen update


Lang zal ze leven, lang zal ze leven, lang zal ze leven in de gloria, in de gloria, in de gloria, hieperdepiep hoera!
Van harte gefeliciteerd met je verjaardag Saar! Een heel fijne dag en nog heeeeel veel jaren erbij! Hebben ze een beetje lekkere taarten daar?
Dikke verjaardagszoen! Fem

By femke on   13-10-2008 9:01

Re: Visite, Vancouver Island, Beren en Banen update

Van harte gefeliciteerd, Sarah, met je verjaardag; al weer een jaartje ouder en wijzer! maar het blijft genieten daar, zo begrijp ik via jullie weblog/foto's/mailberichten. Ik geniet ervan als ik jullie verhalen lees! Irene stuurt je namens mij een aardig - nederlands - en nuttig kadootje toe. Ik hoop dat je een gezellige verjaardag hebt (gehad) maar dat zal vast wel zo ziijn.
Het allerbeste; veel groeten, ook voor Ivo,
van Nera

By nera on   13-10-2008 10:28

Gefeliciteerd!

He Saar,

Gefeliciteerd met je verjaardag! Een hele fijne dag gewenst, en geniet met volle teugen van Canada!
Hier gaat alles nog steeds goed; huis in Woerden bevalt super en de nieuwe baan bij Stayokay ook! Zodra we internet thuis hebben probeer ik je te bellen via skype!

Liefs, Annemieke

By Annemieke on   13-10-2008 14:48

Re: Visite, Vancouver Island, Beren en Banen update

Lieve Saar, van harte gefeliciteerd met deze dag, gevierd in Whistler nog wel. Jullie zullen er ongetwijfeld van genoten hebben ( als ik dit schrijf doen jullie dat waarschijnlijk nog!).
Veel plezier nog allebei en tot aan de skype. Misschien vandaag ( voor ons morgen?)?

Liefs, en de groetjes aan allebei,

Lily en GertJan

By Lily en GertJan on   13-10-2008 17:59

Re: Visite, Vancouver Island, Beren en Banen update

Lieve Saar, van harte gefeliciteerd met deze dag, gevierd in Whistler nog wel. Jullie zullen er ongetwijfeld van genoten hebben ( als ik dit schrijf doen jullie dat waarschijnlijk nog!).
Veel plezier nog allebei en tot aan de skype. Misschien vandaag ( voor ons morgen?)?

Liefs, en de groetjes aan allebei,

Lily en GertJan

By Lily en GertJan on   13-10-2008 17:59

Re: Visite, Vancouver Island, Beren en Banen update

en nou doe ik het (GertJan)! dat twee keer zenden, bedoel ik; automatisch, als je de pagina "refresht'".
volgende keer aan denken.
GertJan

PS: maar mooi wel 2 x gefeliciteerd!

By Lily en GertJan on   13-10-2008 18:02

Your name:
Title:
Comment:
Add Comment    Cancel  
     
  

 

Bookmark and Share

 

   Advertentie Minimize  

 

     
  
   
Copyright 2007 by yourhost.nl   Privacy Statement