Login  Register  dinsdag 26 maart 2019  
   Zoeken Minimize  
     
  

 

   Weblog Minimize  
dec 21

Written by: host host
21-12-2008 21:42

Hallo lezers en lezerinnen!
Met kerst in het vooruitzicht, nog even snel een update aan het Canadese front. Er is weer wat tijd verstreken sinds onze laatste post en er is weer het een en ander te melden. In het kort; we hebben Sinterklaas zien aankomen, de eerste sneeuw is gevallen, we hebben een hoop geborreld met vrienden en collega’s, we zijn naar een ijshockeywedstrijd geweest en we hebben geskied.
Sinterklaas. Ja, dat was een vreemde gewaarwoording. Op 6 december kwam hij op een raderboot aan in New Westminster. Sarah, Sabine (dispuutsgenootje v Saar) en Ivo wilden dat wel eens zien. Massa’s kinderen en ouders en vrijwel ALLEMAAL Nederlands... Daarnaast was het aan het regenen en was het koud. We waanden ons weer even in Nederland.
Een accordeonist zorgde voor de ‘O, kom er eens kijken..’ Sinterklaasmuziek en toen de boot dan eindelijk zijn opwachting maakte ging er een gejuich op onder de kinderen. En wij juichden mee. Het regende namelijk zo hard...
De zakjes pepernoten vlogen door de lucht en als je niet ving, riskeerde je een blauw oog. Kinderen in oud-oer-Hollandsche kledij waren het enthousiasts.  De stoet begaf zich langzaamaan naar de feesttent waar iedereen zich tegoed kon doen aan poffertjes, kroketten, bitterballen, puddingbroodjes en stroopwafels. En al vonden wij deze intocht misschien lichtelijk apart, deze voedingswaar ging er goed in. We hebben ook nog even een kijkje genomen in de ‘Holland Shopping Centre’ dat, anders dan de naam doet vermoeden, een klein Delfts Blauw winkeltje was waar Nederlandse producten te krijgen waren. Geinig. Maar AH-merk koop ik wel weer in Nederland.
’s Avonds hadden Sarah en Ivo een chique diner van Saputo, Saar d’r werkgever, in het Renaissance hotel in Downtown Van. Heerlijk gegeten en geborreld.
De week erop zijn wij met collega’s van Ivo bij een Indiaas restaurant wezen eten. Niet het Indiaas dat we gewend waren (de typische curry’s), bleek al gauw maar toch best lekker. Voor het diner uit zijn we nog naar een jazzbarretje geweest waar, volgens het verhaal, Michael Buble (die in Vancouver woont) regelmatig een pilsje tettert en soms ook zelf even het podium opklimt om een liedje te zingen. Helaas, hij was er deze keer niet. (sorry, Bea!)
Eindelijk zette de dag erop, vrijdag,  dan eindelijk de sneeuw door. Zaterdagochtend waren er witte bergtoppen in de verte te zien en wintersportend Vancouver voelde het bloed al sneller stromen. Zo ook wij. Direct de deur uit gegaan om mooie plaatjes te schieten en sindsdien dagelijks de website van Mount Seymour (‘onze’ berg: www.mountseymour.com)  in de gaten gehouden.
Die nacht viel de sneeuw ook in Downtown, met een prachtig wit plaatje als gevolg. Sneeuw valt niet vaak in Downtown en volgens het weernieuws is het al 100 jaar niet meer zo lang zo koud geweest in Vancouver. Helaas moest Ivo weer werken dit weekend (zoals bijna elk weekend), dus skieen zat er nog even niet in.
Woesdag 16e zijn we met collega’s van Ivo naar een Ijshockeywedstrijd van de Vancouver Giants geweest. Een rare sport waar een hoop gevochten wordt (en ook toegestaan is), maar toch erg vermakelijk is. We zaten eerste rang, zoals je op de foto’s kunt zien.
Die avond viel er weer een nieuw pak sneeuw en wij begonnen plannen te maken om dat dit weekend in ieder geval de berg op te gaan. En dat deden we gisteren dan eindelijk. Na de auto een week niet meer gebruikt te hebben, kostte het de nodige moeite om het ding weer rij-klaar te maken. Beide portieren waren stijf dichtgevroren, dus Ivo moest via de achterklep naar binnen om de deuren van binnenuit open te rammen. Na een tijdje de motor aangehad te hebben, begon er eindelijk warme lucht naar binnen te stromen en begon ‘Gompy’ eindelijk een beetje te ontdooien. En Ivo ook...  Saar heeft ook nog een tijdje zitten blauwbekken in de auto terwijl ze probeerde de ramen aan de binnenkant de krabben en een uur later was ook het bestuurdersportier open, kon de achterdeur open en konden de ramen weer omlaag. En wij dus omhoog. Onderweg een vriendje opgepikt (Emre, collega van Ivo) en met z’n drieen naar boven.
En daar was het, in een woord, fantastisch! De foto’s zeggen genoeg, denken we, maar om het te omschrijven, de sneeuw was heerlijk, de drukte viel mee (maar was voor Canadese begrippen erg druk), de pistes waren prima in orde en het skieen was nog niet verleerd. O, en het was koud. Erg koud. Op de top was de temperatuur -19C (ja, lach maar daar in Curacao) en met de wind erbij voelde het dubbel zo koud aan. Gelukkig hadden we dat zien aankomen, dus waren we erop gekleed.
En we zijn aangekomen bij het heden. Ten tijde van dit schrijven komt de sneeuw weer met bakken uit de hemel vallen. Er ligt alweer een dikke laag verse sneeuw en volgens de website van Mount Seymour is het nu al 10 cm en dit houdt nog wel even aan. Komend weekend en misschien gedurende komende week staan wij dus vast weer op de lange latten. Met onze seizoenspassen kunnen we onbeperkt naar boven.
Wij houden jullie op de hoogte. Voor nu willen we iedereen een fantastische kerst wensen en mochten we elkaar voor die tijd niet spreken, alvast een gelukkig nieuwjaar!
Groetjes vanuit de kou,
 
Sarah en Ivo

Tags:

8 comments so far...

Re: Sinterklaas, ijshockey en skieen!

Prachtige plaatjes van de mooie sneeuw!!!
We hopen voor jullie dat het nog laaaaaang niet gaat dooien!
Heel veel ski-plezier!
Liefs Hans en Irene

By Hans en Irene on   21-12-2008 23:03

Re: Sinterklaas, ijshockey en skieen!

Wauw!!!! Sneeuw, wij zijn jaloers! Maar wel koud daar brrr.... Hier valt het allemaal wel mee. We voorzien nog geen witte kerst, maar je weet maar nooit :-)

Hier in Bodegraven gaat alles prima. Nog 3 daagjes werken en dan lekker vrij. ETEN! Met de kerstdagen gourmetten (bij Rein en Bar's ouders) Dat wordt dus kilo's aankomen :-S Verder gaat hier alles zn gangetje. We tellen de dagen af totdat we de sleutel krijgen.... 28 jan. Bijna! :-D We houden jullie op de hoogte!

Gauw weer skypen?

X Bar en Rein

By Rein en Bar on   22-12-2008 9:24

Re: Sinterklaas, ijshockey en skieen!

He Saar,

wat een leuke verhalen weer! Jullie ook hele fijne feestdagen en een super 2009 gewenst!
Hier alles nog steeds goed, huisje bevalt nog heel goed en de banen ook! Nu lekker 1,5 week vrij en in februari zitten wij ook weer in de sneeuw, maar dan in Oostenrijk! En... ik heb nog een nieuwtje, zag het net op hyves; Carin Krol gaat trouwen! :)

Nou, geniet er nog lekker van!

Liefs, Annemieke

By Annemieke on   22-12-2008 22:44

Re: Sinterklaas, ijshockey en skieen!

Hee, Ivo en Sarah,
Jullie heel goede kerstdagen gewenst. Eventueel in de sneeuw, maar warm van binnen, en natuurlijk het aller, aller, allerbeste voor 2009.
Graag nog meer mooie verhalen over Vancouver en Canada in zijn algemeen.
Groeten en kerstwensen van ons uit Wageningen

By Henk Lette on   25-12-2008 14:06

Re: Sinterklaas, ijshockey en skieen!

he ievel en saar,

Vanuit een eveneens koud nederland, namelijk vannacht -10!!! willen we jullie een hele fijne oud en nieuw wensen. Wellicht kunnen we dit weekeinde even skypen. We kunnen hier trouwens inmiddels op de sloten schaatsen en als het blijft doorvriezen krijgen we misschien wel een elfstedentocht dit jaar, moet het nog wel even doorzetten. Amber vind de kou maar niets, alhoewel ze het wel geweldig vind om daarna in een warm bad te zitten. Elke keer als ze het nu koud heeft roept ze dat ze wil douchen of in bad wil.

Nou doe voorzichtig en we hopen jullie snel te spreken.

groeten vanuit een koud holland!

By claro on   31-12-2008 13:47

Re: Sinterklaas, ijshockey en skieen!

Hoi Saar en Ivo,
Een gelukkig nieuwjaar en heel veel goeds in 2009!!!!! Leuke verhalen hoor :) En er ligt inderdaad erg veel sneeuw. Gaaf hoor :).
Leuk om al die fotos te zien en jullie verhalen te lezen.
Groeten Bianca

By Bianca Rappard on   2-1-2009 12:33

Re: Sinterklaas, ijshockey en skieen!

Geweldige foto's en weer een leuk verhaal. Vreemd dit jaar. Al die feestdagen ver bij elkaar vandaan en onder heel andere omstandigheden [kerst met +32 graden] Maar we hadden gelukkig veel contact zelfs op "2 oud en nieuwen." Geniet lekker verder van o.a. het skieen.
Kus.

By lily on   2-1-2009 22:17

Re: Sinterklaas, ijshockey en skieen!

Ondanks dat wij nu ook schnee hebben, ziet het er bij jullie toch iets echter uit....! Mooi man!

Happy New Year nog! Maak er een mooi jaar van!

By Willemijn on   5-1-2009 20:26

Your name:
Title:
Comment:
Add Comment    Cancel  
     
  

 

Bookmark and Share

 

   Advertentie Minimize  

 

     
  
   
Copyright 2007 by yourhost.nl   Privacy Statement