Login  Register  dinsdag 26 maart 2019  
   Zoeken Minimize  
     
  

 

   Weblog Minimize  
jan 26

Written by: host host
26-1-2009 3:50

Hoi allemaal!

Als eerste willen we vertellen dat ons terugticket naar Nederland is geboekt. 19 Juni 2009 vertrekken we en op 20 juni zetten we weer voet op Nederlandse bodem.

Ons laatste blog was van voor de kerst. Ondertussen is het alweer een tijdje 2009, maar we willen iedereen die we nog niet persoonlijk bedankt hebben, alsnog bedanken voor alle kerstkaartjes en berichtjes rond de feestdagen!

In december hebben we een weerrecord in Vancouver gebroken. Het is al jaren niet zolang zo koud geweest achter elkaar en er is heel veel sneeuw gevallen in Vancouver en omstreken. We konden onze auto dan ook enige tijd niet gebruiken omdat deze geheel was ingesneeuwd! Afgelopen dagen (gelukkig) net geen tweede record gebroken, we hebben 18 dagen mist achter elkaar gehad.

Op kerstavond zijn we met collega’s van Ivo gaan borrelen, na gewerkt te hebben. Dit resulteerde in een klein katertje op donderdag de 25ste. Die dag hebben  we goed besteed aan een wandeling over English Bay en door Stanley Park. De hele kerst had het enorm gesneeuwd, en daarom konden we prachtige foto’s van het landschap maken. ’s Avonds zijn we getweeën uit eten geweest in Downtown Vancouver. Gezellig, heerlijk en ontspannend. Maar toch waren we allebei van mening dat een kerst zonder familie en vrienden een beetje raar was. Vanaf volgend jaar doen we het beter!

Tweede kerstdag bestaat hier niet. Dat is hier ‘Boxing Day’ en dan zijn er blijkbaar nog wat bedrijven open. Ivo moest die dag dus ook gewoon werken. Saar was vrij en heeft zichzelf vermaakt met een grote schoonmaak in huis en een relax-dagje, aangezien het wederom hevig sneeuwde buiten.

Zondag zijn we naar het IMAX theater gegaan. Een theater waar 3D films worden afgespeeld. Wij hebben er Polar Express gezien. Een kerst-animatiefilm met Tom Hanks in de hoofdrol. Die avond namen we afscheid van Sabine en haar vriend Tom. Na een half jaar in vancouver gestudeerd te hebben moest zij weer huiswaarts keren, dus we hebben het in stijl afgesloten in onze stamkroeg Lennox (Robson & Granville St.).

Met Oud en Nieuw moesten wij overdag ook weer werken. Die avond hebben we in een lokaal kroegje de aftelling gedaan en 2009 ingeluid. Dank voor alle telefoontjes en smsjes! 
De dag erna waren we vrij en vonden we het tijd om alle verse sneeuw maar eens vanaf onze ski’s te gaan verkennen, aangezien de auto eindelijk weer was uitgegraven uit de sneeuw. Deze keer kon Ivo gelukkig zijn eigen ski’s uitproberen, die nu helemaal op maat gesteld waren. Hier hebben we uiteraard foto’s gemaakt.
Ditzelfde waren wij van plan op zaterdag, maar toen stond onze auto met een lege accu. Een binnenlampje was blijven branden en in een paar dagen in de kou was de accu geheel leeg getrokken. Die hebben we een paar dagen later met een geleende startkabel en een collega van Ivo kunnen opladen. Daarna hebben we elk weekend een keer kunnen skiën, in hevige sneeuwval en in de zon bij 15°C met vrienden.

Op het professionele vlak gaat alles goed. Sarah werkt nog altijd naar de zin bij Saputo. Zij heeft afgelopen week een brief ingediend waarin ze vraagt of ze misschien ook eens op een andere afdeling van het bedrijf kan meelopen (het lab, bijvoorbeeld) en de opties worden nu bekeken.

Ivo heeft promotie gekregen . Hij is nu officieel SBO Manager (SBO staat voor Sales Back Office) bij SAP. Op deze afdeling worden de software contracten die klanten met SAP (voorheen Business Objects) hebben, vernieuwd en doorgevoerd. Te ingewikkeld om in een weblog te beschrijven, maar in ieder geval komt het erop neer dat Ivo nu leiding geeft aan 15 mensen, (3 andere managers ook, dus een totaal van 60 werknemers op kantoor) en verantwoording aflegt aan de Vice President van SAP. 
Een verantwoordelijke baan die hij bijna niet gekregen had omdat hij er direct bij moest vertellen dat ie nog maar een paar maanden in Canada is en er dan weer vandoor ben naar Nederland. Ondanks dat, toch aangenomen.  En dat biedt perspectief voor een eventuele baan bij SAP Nederland.

Komende donderdag vertrekken we voor een lang weekend naar Las Vegas! Ook zoiets wat we altijd al eens wilden doen en nu eindelijk eens doen. Paar uurtjes vliegen en in een betrekkelijk goedkoop seizoen. We logeren in Hotel Paris. Een prachtig ding midden op de ‘Strip’ zoals dat heet. Niets lijkt er te gek. Ze wilden er bij de bouw, 10 jaar geleden, een Eiffeltoren naast zetten, maar omdat er een luchthaven vlakbij ligt mocht het ding niet op ware grootte; ze kozen voor een schaal van 5/8ste en daar hebben ze een restaurant in gebouwd. (en.wikipedia.org/wiki/Paris_Las_Vegas)  
Je komt het hotel binnen via de Arc de Triomphe (op 2/3e schaal) en het vooraanzicht doet aan als het Louvre. Wij zijn al meerdere keren in Parijs geweest, maar dit is toch ‘echter’. We zullen jullie in ons volgende weblog uitgebreid verhalen over hoe het geweest is. Fotocamera en camcorder liggen al klaar.

Groeten aan iedereen, tot snel! 

Sarah en Ivo

Huishoudelijke mededeling; Tim, Jurriaan, de Superbowl is komend weekend. Ik zit dan dus in Vegas. We hebben zeker contact, maar ik heb nog geen idee hoe. We nemen waarschijnlijk de laptop niet mee, maar de telefoons wel. Geloof me, in gedachten ben ik bij jullie, hoor. Schenken jullie een biertje voor me in? 
Ivo
 

Tags:

10 comments so far...

Re: Promotie, Feestdagen en Sneeuw

Mooi verhaal weer, kinders!
Het skieen zit er lekker in en alles gaat naar wens. Wat wil je nog meer.
Ivo, we zijn beretrots op je, met die promotie en zo! Heel veel plezier in Vegas, met dat harde werken van de laatste tijd hebben jullie het "verdiend".

By GertJan on   26-1-2009 8:31

Re: Promotie, Feestdagen en Sneeuw

Ik mis de foto van de "sneeuw-billetjes" ;-) Jullie gister ook weer lekker geskied hopelijk? Dikke kus!

By Lot on   26-1-2009 10:43

Re: Promotie, Feestdagen en Sneeuw

Wow, wat een sneeuw. GREAT en dat schitterende weer erbij.
Dat is dubbelop genieten bovenop de berg.
Neem het er maar lekker van zolang als het kan.
Veel plezier in VEGAS !

By Hans on   26-1-2009 15:23

Re: Promotie, Feestdagen en Sneeuw

Yoooooo mannnn! Dat biertje komt zeker goed! De superbowl meemaken in Vegas?? Zeker weten de beste plek om te zijn voor superbowl sunday op daadwerkelijk in het stadion zitten na!!! Ik moet het doen met Zeist.... We bellen wel ff tijdens de game ofzo na een vette play. Moet je weten maar even de ambiance op dat moment daar beschrijven. Wel wat geld op de wedstrijd zetten natuurlijk. 10 dollar op Kurt Warner!! Good ol´Kurt Warner. Ik hoop dat hij het weer flikt! Admirals!! HAAL ZE HOOFD ER AF!!!

By Jur on   26-1-2009 17:39

Re: Promotie, Feestdagen en Sneeuw

Hoi Ivo en Sarah,
Leuk om weer wat te lezen uit het witte Vancouver. Mooie foto's ook. Wij zijn hier inmiddels uit de sneeuw, maar er ligt zo nu en dan nog wel wat ijs op de vijver. Bedankt, trouwens Ivo, voor je reactie over het Del Mar Hotel. Ik kwam er maar toevallig op, hoor.
Prima te horen ook dat het met de respectievelijke banen goed gaat en dan die Las Vegas trip op de strip; lijkt me ook wel eens iets om gedaan te hebben.
Alleen wat die superbowl betreft: drink daar maar lekker champagne uit; de rest is natuurlijk flauwekul (zo, daar maak ik me niet populair mee bij sommigen!). OK, Ajax heeft weer eens verloren. Maar goed, beiden, geniet er van en maak er maar het beste van en haal er ook maar het meeste uit. Als jullie terugkomen is het dus precies één jaar!
Groeten van ons uit Wageningen

By Henk Lette on   26-1-2009 18:03

Re: Promotie, Feestdagen en Sneeuw

Wat een gave foto's en wat een bergen sneeuw. Geweldig genieten.Leuk verhaal weer. Iedereen is weer "bij".Jullie breken wel records daar, de mooiste zomer, de meeste sneeuw, de laagste temperaturen, de langste mistperiode enz. Jullie brengen Canada helemaal in de war met jullie aanwezigheid.
Ga lekker door met genieten en werkse allebei.
Kus en veel plezier in Las Vegas. Gok niet teveel!!!

By Lily on   26-1-2009 19:56

Re: Promotie, Feestdagen en Sneeuw

Zo, dát is mooi bij jullie, wat een schitterende foto's!
Kennen ze daar ook erwtensoep en koek en zopie? Of meer de glühweinstubes?
Enne... Ivo, gefeliciteerd met de promotie, hè. Top, man!
Kijken of je daarmee in Nederland ook nog iets leuks kan doen.
En jij Sara, vind je je werk nog leuk?
Wil je liever wat anders of ben je gewoon nieuwsgierig naar andere afdelingen?
Nou, veel plezier (en succes :-) ) in Las Vegas, weer een ervaring rijker.
Groetjes van Bert en Myriam

By Myriam en Bert on   26-1-2009 20:50

Re: Promotie, Feestdagen en Sneeuw

He hallo!

Wat ziet dat er gaaf uit zeg, echt heerlijk! Wij hebben hier ook echt flinke kou gehad, er waren heel veel natuurijs, dus heel nederland was in de ban van schaatsen. Wij gaan over 2 weken lekker weekje skien in Oostenrijk, krijg ik echt zoveel zin in als je jullie foto's ziet! Nou, veel plezier in Las Vegas en werkse ook weer!

By Annemieke on   28-1-2009 21:16

Re: Promotie, Feestdagen en Sneeuw

Hopi Dushi! Vet verhaal en ik ben heel benieuwd hoe Vegas geweest is. Niet ondertussen getrouwd toch? En hoeveel geld rijker?
Nederland heeft het de hele tijd over kou en jij hebt het de hele tijd over kou. De stagiaires die hier al teruggegaan zijn naar Nederland hebben het over (extreme) kou... Volgens mij moet ik nog even blij zijn hier in de warmte, maar ik wil wel verhalen en foto's zien van het skieen. Binnenkort even Skype of MSN aanzetten!

Ayo! Erik

By ELette on   30-1-2009 22:24

Re: Promotie, Feestdagen en Sneeuw

Lieve Sara en Ivo,

Klinkt allemaal heeeel erg leuk. Mooie foto's ook! Ivo natuurlijkgefeliciteerd met de promotie.
Met de terugreis al weer definitief, nu natuurlijk nog dubbel genieten van al het goeds in den vreemde.Het ga jullie uitstekend, en hartelijke groet, ook namens Arthur,

Gabie

By gabie bosua on   5-2-2009 18:27

Your name:
Title:
Comment:
Add Comment    Cancel  
     
  

 

Bookmark and Share

 

   Advertentie Minimize  

 

     
  
   
Copyright 2007 by yourhost.nl   Privacy Statement