Login  Register  dinsdag 26 maart 2019  
   Zoeken Minimize  
     
  

 

   Weblog Minimize  
apr 15

Written by: host host
15-4-2009 4:41

Het is weer tijd voor een nieuw weblog vanuit een steeds warmer wordend Vancouver. De afgelopen weken stonden in het teken van het borrelen, werken, uitjes en afronden. Want wij hoeven nog maar twee weken te werken voordat we beiden ontslag nemen en gaan reizen. Opeens blijken er nog een hoop dingen te zijn die we graag nog even gedaan willen hebben. We wilden nog op bezoek bij een tante van Sarah in Courtenay, we moesten nog eens gaan curlen, omdat dat nou eenmaal typisch Canadees is, we wilden de SFU (Simon Fraser University) nog eens bekijken, omdat het op een prachtige locatie ligt en natuurlijk willen we niet onvoldoende geborreld hebben voordat we weggaan.

Zo zijn we met Emre, Onur (twee collega’s van Ivo) en Sara (Emre’s vriendin) naar de Old Admirals Pub geweest op donderdag, want dan is er Karaoke. Voor geen goud gaan wij het podium op, maar Onur had daar maling aan en heeft tweemaal een showtje staan weggeven die prachtig was om te zien en vreselijk om te horen.  Hier heeft Ivo een film van gemaakt en dat ondertussen aan Onur cadeau gegeven. Zonder geluid lijkt het nog wat.
 Het was in ieder geval een fantastische avond. Heerlijk gegeten en gedronken en vreselijk gelachen.

De dag erna was het St. Patricks Day. Een Ierse feestdag die in Nederland vrijwel niet gevierd wordt. Uiteraard waren wij van de partij. ’s Avonds na het werk met collega’s de kroeg in gedoken om groen bier te drinken en vieren wat er te vieren viel. De dag erna deden we het nog even dunnetjes over door om 13 uur naar de kroeg te gaan en daar rond tienen vandaan te vertrekken. Dat we de dag erna een klein katertje hadden mocht de pret niet drukken. De live bandjes in de kroegen, de enorm goede sfeer en het leuke gezelschap maakten het een gedenkwaardige... middag.

Zondag moest Ivo werken en heeft Sarah weer geskied. Het einde van de goede sneeuw was bijna in zicht en dus moest en zou zij nog een paar keer de berg op.

De zaterdag die hierop volgde zijn we met onze auto naar de garage geweest voor een beurt. Volgens de monteur is de auto klaar voor een lange rit, dus we zijn er ook klaar voor. Olie is ververst, vloeistoffen bijgevuld en alles is nagekeken. 
Hierna zijn we naar de SFU gereden. Een van de universiteiten in de buurt van Vancouver, dat op het topje van een berg is gebouwd op een prachtige locatie. We hebben er een hike gemaakt, mooie foto’s gemaakt en genoten van het uitzicht en het lenteweer.

De dag erna, op zondag was Ivo weer aan het werk en was Sarah weer aan het skieen in de stralende zon. Ivo moest voor het kwartaaleinde op zijn werk een hoop overwerken, maar dat is ondertussen alweer voorbij. Nu kunnen we genieten van de extra centjes die dat opgeleverd heeft terwijl we proberen het beste te maken van de laatste weken bij onze baantjes.

Donderdag de 26ste maart hebben we weer Guitar Hero gespeeld bij Emre. Ondertussen zijn we al ware muzikanten aan het worden. Omdat er nog wat dranken opgemaakt moesten worden die we gekocht hadden tijdens onze Whistler reis, werd het weer een latertje.

De dag erna gingen we weer als vanouds borrelen na het werk met de collega’s van Ivo en zondag was het officieel de laatste skidag voor ons. We hebben van de gelegenheid gebruik gemaakt om eens een andere locale berg uit te proberen; Cypress Mountain. Hier worden tijdens de Olympische Spelen van 2010 ook veel afdalingen geskied en we vonden al snel uit waarom. Een prachtige skiberg! We hadden ook erg geluk met het weer, maar afgezien daarvan hebben er urenlang heerlijk geskied samen op heerlijke sneeuw op mooie, brede pistes.

De dag erna hebben we ons skimateriaal op Craigslist.ca gezet. Dat is de Canadese variant van  ‘Marktplaats.nl’ waar werkelijk alles te koop wordt aangeboden. Tegen alle verwachting in, was er voldoende vraag naar onze ski’s en skischoenen en –stokken, zo aan het einde van het seizoen. Een paar dagen later was bijna alles weg. We hebben nu nog 1 paar skistokken en 1 paar skischoenen over!

Woensdag 1 april haalde het weer nog een 1 april grap uit, t sneeuwde ’s ochtends weer! In Canada is de grapjesdag helaas om 12 uur ’s middags al over.... ‘s Avonds is Ivo naar de Vancouver International Autoshow geweest met wat vrienden. Een prachtige collectie sportwagens, tourwagens, trucks en personenauto’s stonden uitgestald in BC Place Stadium, doorgaans het stadion van de BC Lions, het locale Football team.

Een ander ding dat we al wilden doen vanaf vertrek naar Canada is het curlen. Curlen is typisch Canadees, vonden we uit, dus dat moest we geprobeerd hebben. Het is een combinatie van jeu de boules, bowlen en sjoelen. Je schuift zware stenen over het ijs naar een cirkel  zo’n veertig meter verder, om punten te scoren. Met bezemen kun je de steen versnellen en een andere kant op laten gaan. Leuk om eens gedaan te hebben, al zal ik er niet mijn full time hobbie van maken.

En dan zijn we aangekomen bij de meest recente gebeurtenis en tevens het einde van deze veel te lange blog; ons bezoek aan een tante van Sarah in Courtenay op Vancouver Island. Al sinds vertrek naar Canada afgesproken, maar nu pas gedaan. Afgelopen vrijdagochtend op de Ferry gestapt op Horseshoe Bay om rond 14 uur aan te zijn op het eiland. Tegen 5 uur waren we in Courtenay om daar gastvrij ontvangen te worden door Jaap (‘Jack’) en Gabriella. Beiden wonen al jaren in Canada, maar spreken nog prima Nederlands. We hebben een heerlijk weekend gehad in een mooie omgeving. De snowbirds (een team van stuntvliegers) waren in de vallei aan het oefenen, dit hebben we goed kunnen zien. We zijn lekker uitgewaaid op het strand bij Goose Spit, rondgelopen in Downtown Comox en Courtenay en we hebben lekker geborreld en gegeten bij Jaap en Gabriella; dank jullie wel voor de gastvrijheid!

Tot het volgende blog!

 

Tags:

8 comments so far...

Re: Curlen, St Patricks Day en Courtenay

Leuk weer, jullie verhalen! Jullie zitten nu dus echt in een afrondende fase, nog even dit, nog even dat en als jullie dan weg zijn, endelijk rustig ademhalen. Ben heel benieuwd naar de eerste dagen van de toeristische trip, los van alles. We hebben jullie voorgenomen route bekeken (op Google) en dat ziet er heel gaaf uit. Is de koffer die in Vanc. achterblijft al vol, of valt dat mee?
Veel plezier nog de komende 2 weken!

By lily en gertjan on   15-4-2009 7:31

Re: Curlen, St Patricks Day en Courtenay

Ik dacht dat ik het idee gaf dat Curaçao alleen maar uit drank bestond, maar jullie kunnen er ook wat van. Hebben ze daar ook happy hours?
Het klinkt allemaal wel erg vet. Soort vakantie buiten het werken om. Ik ben weer heel benieuwd naar de foto's. Veel plezier daar en we moeten binnenkort weer even spreken op Skype!
Groet!!

By ELette on   15-4-2009 9:19

Re: Curlen, St Patricks Day en Courtenay

Haai, weer een leuk verhaal met mooie fotoos, vooral die foto van het vliegtuig dat ie net een rondje maakt, grappig om te zien! Werk ze nog even deze 2 weken en dan lekker op reis! Liefs irene

By hansenirene on   16-4-2009 17:48

Re: Curlen, St Patricks Day en Courtenay

Leuk man!

Allereerst, bedankt voor het mailtje. Goed te weten dat de foto is aangekomen (net als het omhulsel van hetgeen op de foto staat......).
Leuk te horen dat jullie je daar regelmatig een delirium zuipen...is typisch Canadees zullen we maar zeggen. Straks gaat het touren lekker beginnen, nog even het maximale halen uit die supertijd die jullie daar hebben (gehad).
Toch vind ik het wel weer leuk om jullie over een paar maandjes weer te kunnen zien. Amber zal echt een heel ander kind zijn voor jullie.
Blijf goed op elkaar passen en we mailen/skypen/bellen binnenkort.
Später!

By Robin on   17-4-2009 15:55

Re: Curlen, St Patricks Day en Courtenay

Hee, Canucks, het zit er bijna op. Duidelijk te merken aan jullie toon en verhalen. Hoewel, the best is yet to come.. natuurlijk, maar toch bemerk ik wat weemoedigheid. Stop nog maar zoveel mogelijk (leuke) ervaringen in de tijd die jullie nog hebben daar. Ja, inderdaad, bijna mei en dan juni. Time flies...
Het zal jullie deugd doen dat ook hier ons hele doen en laten aan het opwarmen is. Bloesem, parende padden in de vijver en ontluikend groen. Het gaat hard al. Maar wij genieten er van en hopen dat jullie dat in het ontluikend Canada ook doen.
Groeten van ons uit Wageningen.

By Henk Lette on   17-4-2009 16:16

Re: Curlen, St Patricks Day en Courtenay

Lieve Ivo en Sara,

Een jaar lang genoten van jullie mooie verhalen en foto's ,en Vencoucer een beetje door jullie ogen leren kennen. Terwijl ik dit mail, realiseer ik mij dat jullie laatste werkdag er op zit en dat er waarschijnlijk een katerje op jullie wacht bij het wakker worden? ( ik had nl. begrepen dat de laatste werkdag zou worden afgesloten met een flinke borrel , gegeven door de collega's van Ivo).
Al met al, op naar de laatste ronde. Ben benieuwd naar die ervaringen, maar die zal ik waarschijnlijk wel van jullie horen als je weer in Holland zijn
Wens jullie nog een hele goede vakantie toe en over en sluiten.

Hartelijke groet, ook namens Arthur, Gabie

By gabie bosua on   25-4-2009 15:43

vraagje tussendoor

HALLO, we zijn van plan om een dodge grand caravan te kopen hier in Vancouver. Ik las ergens dat jullie ook zo'n auto hebben gekocht vorig jaar. Hebben jullie veel onderhoud gehad aan die auto? Uit welk jaar is jullie auto?
Hebben jullie nog tips waar een auto aan te schaffen en welk merk? We willen er graag in kunnen slapen.

Bedankt alvast,

Groetjes, Richard en Be

By rRchard and Be on   28-4-2009 3:41

De Dodge

Hoi Richard!

Een Dodge Grand Caravan was de beste auto die we ooit hadden kunnen kopen. De Sport-versie is misschien een tikkeltje beter, want die heeft 2 schuifdeuren en is wat beter uitgerust op 'slapers', maar daarom ook duurder.

De onze is uit '95 en rijdt nog als een zonnetje! 250k op de teller en zeker prima om in te slapen. We gaan, zoals je misschien wel weet vanaf volgende week met de auto rondreizen. Na die reis gaan we de auto verkopen. Dat zal in de week van 12 juni zijn. Mocht je dan nog interesse hebben, we hebben hem dan uitvoerig getest en kunnen je exact vertellen hoe hij zich heeft gedragen.

Stuur me anders gerust een mailtje op: ivolette@yahoo.com als je nog meer vragen hebt, of interesse hebt in onze wagen.

Groeten,

Ivo en Sarah

By Ivo en Sarah on   28-4-2009 18:00

Your name:
Title:
Comment:
Add Comment    Cancel  
     
  

 

Bookmark and Share

 

   Advertentie Minimize  

 

     
  
   
Copyright 2007 by yourhost.nl   Privacy Statement