Login  Register  dinsdag 26 maart 2019  
   Zoeken Minimize  
     
  

 

   Weblog Minimize  
mei 7

Written by: host host
7-5-2009 0:53

Eerste Dagen
 
Daar zijn we weer met een korte update van onze reis. Zoals jullie weten zijn we nu aan onze eindreis bezig. We zullen jullie niet vervelen met lange verhalen. Maar we gaan jullie des te meer om de oren slaan met foto’s. Want geef toe; da’s toch vaak het leukste om te zien.
 
In het kort: we beschreven al dat we aankwamen in Lillooet. Een prachtige blokhut hoog in de bergen. We zijn daar de volgende ochtend na een fantastisch (overdadig) ontbijt vertrokken op weg naar Kamloops. Daar checkten we in bij een dame die een gigantische villa bewoond hoog boven de drukke stad. Op zichzelf een luxe en opgeruimd geheel, maar niet precies wat wij onder een B&B verstaan. Er stond een bed, er was ontbijt ’s ochtends, maar dat midden in een woonwijk is toch niet helemaal wat we zochten.
 
Ook hier bleven we maar 1 nacht. De ochtend daarop (3 mei) reden we door naar Grindrod, vlakbij Enderby. Hier bleven we twee nachten en we konden hier uitgebreid ons hart ophalen op alle vlakken. Een gezellige, rommelige boerderij aan het water met een zeer gastvriendelijke ontvangst van de eigenaars, hun kinderen en een hele partij dieren. Een eigen entree naar onze kamer en aangrenzende badkamer. Volop zon en volop ligstoelen om ervan te genieten. Aangezien het weer het toeliet konden we BBQ’en en zijn we de tweede dag in de kano gestapt (complimenten van het B&B) om de Shuswap rivier af te varen. Onze eerste bruine kleur zit er alvast op!
 
Daar dus ondertussen ook alweer uitgecheckt. Vandaag (dinsdag 5 mei, ja Henk Saar mist Bevrijdingsfestival in Wageningen kleine parel enorm!) zijn we via Kamloops naar het Noorden gereden om bij Clearwater uit te komen. Een B&B met Nederlandse eigenaars. We hebben vanavond bij hen gedineerd en kregen weer eens oerhollandsche kost voorgeschoteld. We blijven hier 3 nachten. Dat hebben we mooi uitgekozen, want we hebben hier een zeer luxe kamer gekregen met zeeen van ruimte, aangezien de aangrenzende kamer momenteel geen gasten bevat. Stiekem hopen wij dat dat zo blijft. De ‘gedeelde’ woon- en badkamer zijn nu helemaal van ons.
 
Zodra wij in de buurt van Internet zijn, zullen wij dit weblog en de foto’s uploaden. Hopelijk lukt dat morgen.
 
Groeten vanuit een prachtig stukje Canada!
 
Ivo en Sarah

Tags:

4 comments so far...

Re: Lillooet, Kamloops, Grindrod, Clearwater.

Ja, geweldig. En hele mooie foto's. Fijn om zo bij te blijven en jullie te kunnen volgen.
Geniet lekker verder. Ziet er allemaal super uit!!!!!
Kus voor allebei en tot de volgende foto's/weblog

By Lily on   7-5-2009 7:58

Re: Lillooet, Kamloops, Grindrod, Clearwater.

He Saar en Ivo,

Wat klinkt dat goed allemaal! Geniet er van, maak er een onvergetelijke reis van! Wij zijn net terug van een weekje Marokko, was ook geweldig, ook lekker toeren met de auto en heel veel zien!
Veel plezier nog! x Annemieke

By Annemieke on   7-5-2009 8:26

Re: Lillooet, Kamloops, Grindrod, Clearwater.

Wat een geweldig jaar is dit voor jullie. En wat een bagage nemen jullie weer mee (figuurlijk, bedoelde ik, maar waarschijnlijk ook letterlijk :-)). Heerlijk genieten van dat prachtige land. Fijn dat de B&B's zo gunstig uitpakken. Pluk iedere dag, want je zult zien, dat jaar leek lang maar nu gaat het vast supersnel. Nu even echt vakantie! Veel plezier samen en de groetjes, Myriam

By Bert en Myriam on   7-5-2009 10:58

Re: Lillooet, Kamloops, Grindrod, Clearwater.

Ja, ik moet jullie site nu iets vaker 'effe checken'. Zit nog steeds niet in het automatiek, maar jullie hebben duidelijk nu op reis (nog) meer te vertellen, dus leuk dat er weer een nieuwe aflevering is. Klinkt allemaal lekker. Trouwens, 5 mei in Wageningen was gezellig, maar wel regenachtig. Voor ons was het iets minder feestelijk, omdat na het vieren van Annelies haar verjaardag in de ochtend en middag we naar Tilburg/Berkel-Enschot moesten om afscheid te nemen van schoonzus Anja. Zij is gisteren overleden.
We waren 5 mei 's avonds nog net op tijd terug om het staartje mee te maken van de '5000 lichtjes aan de Rijn'-actie van de Rwanda projectgroep van Edwin. Een feestelijk gezicht en een demonstratie van licht en hoop in de vergelijking van de dodenherdenking en bevrijding in Nederland en de genocide van 15 jaar geleden en de huidige wederopbouw in Rwanda.
Kortom, hoop doet leven zullen we maar even zeggen....

Groeten van ons uit Wageningen

By Henk Lette on   8-5-2009 13:01

Your name:
Title:
Comment:
Add Comment    Cancel  
     
  

 

Bookmark and Share

 

   Advertentie Minimize  

 

     
  
   
Copyright 2007 by yourhost.nl   Privacy Statement