Login  Register  dinsdag 26 maart 2019  
   Zoeken Minimize  
     
  

 

   Weblog Minimize  
mei 19

Written by: host host
19-5-2009 1:01

Hoi allemaal!
 
Het is weer tijd voor een korte update vanuit Alberta, Canada. Zoals beloofd hebben we veel foto’s voor de liefhebbers uitgezocht om je te helpen een beeld te krijgen van de prachtige plaatjes die wij zoal tegenkomen op onze reis door het Canadese binnenland.
 
Te beginnen met Clearwater. Een door Nederlanders gerund B&B in een klein dorpje tussen Kamloops en Jasper. Een luxe kamer, heerlijk eten en Internet tot onze beschikking, iets dat de weken ervoor niet veel voor is gekomen.
Clearwater ligt bij het Wells Gray Provicial Park. Een prachtig park met eindeloze watervallen. Aangezien we nog in het voorseizoen zitten, zijn vele wegen nog onbegaanbaar vanwege sneeuw en lawines. Toch hebben we vier prachtige watervallen kunnen bekijken, zoals je op de foto’s kunt zien. De Helmcken Falls is daarvan de bekendste. Onderweg naar boven nog het nodige wild gezien. Graag laat ik de kundigen onder jullie bepalen wat wij opeens midden op de weg zagen staan (foto ‘Meerkeuzevraag’): A) Eland B) Hert C) Kariboe D) Wapitiof E) Geen idee. Ga nou maar door!
 
Nabij Clearwater, in Vavenby zijn we ook nog naar een schapenfarm geweest. Volgens zeggen konden we hier een rondleiding met uitleg krijgen, maar blijkbaar was de vrije inloop nog niet begonnen en hadden we moeten reserveren. Maar nu we er toch waren was de boer vriendelijk genoeg om ons een privé tour te geven over zijn land en dus zaten we minuten later bij de man in de auto om over zijn land met schapen (ongeveer 1000 stuks) te rijden, op zoek naar wolven die hij kon afschieten. Deze waren er niet (mag ik ‘helaas’zeggen?), maar ondanks dat was het een leuk uitje en zijn we heel wat wijzer geworden. Vooral in hoeverre wij toch enorme stadsmensen zijn.
 
Na 3 nachten in Clearwater te hebben doorgebracht zijn we op vrijdagochtend, 8 mei, doorgereden naar Valemount. Onderweg kwamen er ineens 3 zwarte beren de snelweg op. Wij zouden onszelf niet zijn als we niet even waren gestopt om hier een fotootje en stukje film van te maken. De film volgt. Foto’s staan in het Album.
In Valemount stond er een cottage op ons te wachten. Een eigen huisje midden in een stuk bos dat eigendom was van twee eigenaardige maar vriendelijke mensen. Het was weer even ‘Back to Basic’ na onze nachten in Clearwater, maar het had wel wat. Mooie kiekjes gemaakt van het natuurschoon en ‘s avonds heerlijk gegeten bij de ‘Caribou Grill’.
 
Zaterdag na het ontbijt zijn we naar Jasper gereden. Onderweg zijn we nog gestopt aan de voet van Mount Robson (waarvan de top meestal in de wolken zit, zo ook nu) voor een hike langs een bergriviertje. Helaas konden we niet helemaal naar boven vanwege sneeuw op het pad. Op de foto zie je Ivo dapper door de sneeuw ploegen, maar na een tijdje werd het te besneeuwd en zijn we teruggekeerd.
 
Tegen drieën kwamen we aan in Jasper. Een idyllisch wintersportdorpje dat ook in de lente prachtig is. We hebben die avond in een pub doorgebracht, want de Vancouver Canucks speelden weer een Playoff wedstrijd (ijshockey).
Zondag zijn we met de Jasper Tramway (een gondel) naar de top van de Whistlers gegaan. Bovenaan hadden we een prachtig uitzicht en we hebben een hike gemaakt naar de top van de berg, waar we nog veel mooiere plaatjes konden maken. Het zicht was goed, waardoor we nu zelfs de top van Mount Robson konden zien. Ook hebben we de zeldzame Mountain Goat (of berggeit) gezien. De klim was koud, nat en erg winderig, maar het was het meer dan waard. Zie foto’s.
 
Later op de dag hebben we wat mooie meertjes bezocht. De kleur van het water is vooral bijzonder. Dit heeft te maken met ‘rockflour’ en is extra mooi als de zon erop staat en als het windstil is.
 
Maandag wilden we Maligne Lake bekijken maar, zoals voor veel meertjes bleek te gelden, was die nog bevroren en dus minder indrukwekkend. Zonde, want volgens kenners is Maligne Lake een van de mooiste meertjes van het binnenland. We hebben een hike gemaakt langs Maligne Canyon, een diepe vallei waar in de zomer water doorheen stroomt (en door de stroming steeds dieper uitgesleten raakt), maar waar het nu stijf bevroren was. Dit gaf prachtige uitzichten, die op de foto’s minder indrukwekkend overkomen dan in het echt (maar dat geldt voor vrijwel alles).
 
Dinsdag was het weer omgeslagen naar grauw en grijs en dus hebben we ons nuttig gemaakt met het doen van wasjes, opruimen, herpakken en Ivo heeft een kappertje gepakt. ’s Avonds hebben we onszelf verwend met een Zwitsers kaasfondue met Chardonnay. Heerlijk!
 
Woensdag zijn we naar Lake Louise gereden. In het begin van de rit liet het zonnetje zich even zien, waardoor we mooie plaatjes hebben kunnen maken van de Athabasca Falls. Helaas werd het daarna alleen maar slechter, met als gevolg dat we een paar prachtige meertjes die aan de Highway 93 South liggen niet hebben kunnen zien (Peyto Lake en Bow Lake). Voor we het wisten reden we in een regelrechte sneeuwstorm en leek het ineens weer januari!
 
Aangekomen in Lake Louise zijn we bij de Deer Lodge gestopt. Daar bleken ze nog kamers te hebben en we hebben daar de nacht doorgebracht. De lodge stond vlak naast het Fairmont Chateau Lake Louise, en dus op loopafstand van het meer. Maar ook hier was het meer geheel dichtgevroren, dus de foto’s van het groenblauwe water die de besneeuwde bergtoppen reflecteren kunnen wij jullie helaas niet laten zien (maar Google de afbeeldingen voor Lake Louise en je ziet ze alsnog, hoor).
 
Na deze ene nacht in Lake Louise zijn we via Banff naar Calgary gereden. Aangezien we na Calgary (via Drumheller) weer naar Banff rijden, schrijven we daarover zodra we daar zijn.
 
Tot zo ver onze ‘korte’ update over de trip. We genieten. Maar dat is volgens mij overduidelijk. Niet?
 
Liefs,
 
Ivo en Sarah
 
PS: Zoals je wellicht al gezien hebt, hebben we onze vluchtgegevens nu ook op deze pagina geplaatst. Mocht je willen weten wanneer we Nederland weer onveilig komen maken, het staat er allemaal op. We vliegen met Air Canada.

Tags:

9 comments so far...

Re: Clearwater, Valemount, Jasper en Lake Louise

Wat een gave foto's, weer.
En wat een wild!
Het "martertje" herkende ik vrij snel, alleen dat ie Amerikaanse boommarter heette niet; effe opgezocht!

Wetenschappelijk Martes americana
Engels American pine marten
Verspreiding Canada en de Verenigde Staten
Voedsel eekhoorns, knaagdieren, vogels, fruit, noten, insecten
Lengte 36 - 45 cm, staart: 15 - 23 cm
Status algemeen ( COPYRIGHT)!!

Tot de volgende serie, gaaf!

By GertJan on   19-5-2009 9:26

Re: Clearwater, Valemount, Jasper en Lake Louise

Wat een vette foto's bij een supermooi verhaal. Goeie camera! En als het echt nog mooier is, vraag ik me af waarom je uberhaubt terug wil naar NL! Echt een mooi land, lijkt me. En die Maligne Canyon, het lijkt me vrij maligne als je daar naar beneden valt ja.
Supermooi verhaal. Onwerkelijk om hier in het Nederlandse te lezen. Jullie zijn flink veel aan het hiken als ik het moet geloven. Geniet je, ja?
Veel plezier met de rest van de reis! Ik blijf het volgen!

By ELette on   19-5-2009 11:14

Re: Clearwater, Valemount, Jasper en Lake Louise

Volgens mij is foto 6 een caribou.
Mooie foto's overigens. Sommige waterfalls kennen we zonder sneeuw, maar de Icefield Parkway kennen wij ook met sneeuw, maar dan midden in de zomer. Ziet er weer supergaaf uit. Grrrreattt!!!
Nog heul veul plezier en geniet ze!

Pama

By Hans en Irene on   19-5-2009 12:19

Re: Clearwater, Valemount, Jasper en Lake Louise

Waaaauuuuwwww, supermooie foto's zeg...echt gaaf! Geniet van jullie laatste weekjes Canada en sterkte alvast met de terugkomst in minilandje Nederland ;-)
Liefs Annemarie

By Annemarie on   19-5-2009 14:37

Re: Clearwater, Valemount, Jasper en Lake Louise

Inderdaad, clearwater. Mooi allemaal, overweldigend. Jullie zitten op de helft van je reis, heb ik begrepen. Kijk en dat is nou jammer. Aan de andere kant, jullie hebben nog heel wat voor de boeg. Geniet er van. En, ik zou zeggen, ga maar door met foto's maken. Dan genieten wij met jullie mee. Niet verkeerd.
Trouwens, die foto met dat schaap is volgens mij een schaap.... Nee, inderdaad, ik weet niet veel van wilde beesten. Ik ren altijd de verkeerde kant op! Die bomen daarentegen zien er duidelijk wel als bomen uit. Maar daar heb ik dan ook wel voor gestudeerd...
Nee, aan meligheid geen gebrek, hier. Ik zit nu om zes uur 's middags nog achter mijn pc op mijn werk, vandaar. Moet natuurlijk nog wel een heleboel doen, en dat ga ik nu nog doen.
Groetjes van ons uit Wageningen (en maak er nog wat moois van in de komende weken!)

By Henk Lette on   19-5-2009 17:02

Re: Clearwater, Valemount, Jasper en Lake Louise

Weer klasse foto's. Volgens mij een hele goede camera. Duidelijk genieten daar. Hoop dat het weer een beetje wil blijven meewerken. Ziet er allemaal echt geweldig uit. Toppie.
Kus en tot de volgende weblog/msm

By Lily on   19-5-2009 20:24

Re: Clearwater, Valemount, Jasper en Lake Louise

Heee Saar en Ivo,
Wat geweldig zomaar een beer op de weg. Waren jullie niet bang? Heb geprobeerd jullie route in de bosatlas uit te stippelen, maar dat valt nog niet mee. Straks op internet maar even googlen. Heel veel plezier nog op reis, liefs, zanne

By zanne on   19-5-2009 20:27

Re: Clearwater, Valemount, Jasper en Lake Louise

Oja handig. Ik dacht ik lees nog even jullie twee laatste logs en daar is dus het routekaartje.......... Ik ben dus zo'n idioot die dat interessant vind. Nou ik ga zo slapen, ben geveld door de hooikoorts, dus welterusten alvast!

By zanne on   19-5-2009 20:32

Re: Clearwater, Valemount, Jasper en Lake Louise

Dag broeder en schone zus,
We hebben weer genoten van de verhalen en vooral foto's, in dat opzicht jammer dat jullie over een maandje weer naar huis komen. Wat moet ik nou doen achter mijn pc als jullie verhalen stoppen?!

Ziet er allemaal super uit. Jullie zien er blij en tevreden uit op de foto. Pief, een kapper was inderdaad absoluut geen overbodige luxe; heb je nog een trui kunnen breien?

Hier gaat alles z'n gangetje. Morgen pretecho en dan weten we (neem ik dit keer aan) of jullie nog een tweede nichtje of toch een neefje krijgen. Medisch gezien lijkt het allemaal te kloppen iig, die echo hadden we vorige week.

Het klinkt misschien zeikerig; maar ik zie wel weer uit naar jullie terugkeer. Maar jullie hebben nog een maand genieten. Haal er het maximale uit en we kijken weer uit naar de volgende blog.

Pas goed op elkaar.

By Robin on   19-5-2009 22:04

Your name:
Title:
Comment:
Add Comment    Cancel  
     
  

 

Bookmark and Share

 

   Advertentie Minimize  

 

     
  
   
Copyright 2007 by yourhost.nl   Privacy Statement