Login  Register  dinsdag 26 maart 2019  
   Zoeken Minimize  
     
  

 

   Weblog Minimize  
mei 26

Written by: host host
26-5-2009 3:47

DagDag

Zoveel foto’s, zoveel verhalen. Tijd om jullie weer bij te praten en te laten meegenieten van onze avonturen.

Ons laatste blog eindigde in Lake Louise. We reden hiervandaan naar Calgary, maar onderweg hebben we een nachtje in Banff geslapen. In Calgary hebben we 3 nachten doorgebracht en vandaaruit zijn we naar Drumheller gereden, het ‘Dinosaur Capital of the World’. Toen terug naar Banff en daarna zuidwaards naar Golden. De Rockies uit, de zomer in .

Te beginnen dus op donderdag 14 mei. Rond 13 uur aangekomen in Banff na een korte rit (uurtje rijden) om in een mooi maar nat dorpje aan te komen. Direct koers gezet naar de Tourist Info om een B&B te boeken voor 1 nacht. Dit bleek een schot in de roos. Een luxe kamer, Kingsize bed en eigen badkamer. Helaas, ons B&B voor de tweede keer Banff enkele dagen later was al voor 3 dagen vastgelegd. ’s Avonds zijn we uit eten geweest bij een frans restaurantje terwijl het buiten dikke vlokken sneeuwde.

Op vrijdagochtend zijn we doorgereden naar Calgary. De toeristische route genomen via de Tunnel Mountain Road. Een mooi weggetje die onder andere een mooi uitzicht biedt op het Fairmont Banff Springs hotel en ook de Hoodoos, natuurlijk gevormde rotspilaren. Ook de nodige mooie meertjes onderweg bezocht, waarvan Lake Minnewanka de bekendste is. Helaas, deze was nog bevroren.

In Calgary werden we hartelijk ontvangen door onze hostess en aangezien het zonnetje er volop scheen zijn we direct de stad gaan verkennen en hebben we onze eerste ‘witbiertjes’ van de zomer besteld.

De volgende dag hebben we twee fietsen geleend van het B&B om eens te testen of we dat nog niet verleerd waren. Heerlijk rondgefietst en op een grasveld in een park hebben we heerlijk genoten van de zomer die nu eindelijk leek te zijn begonnen.

Op maandag 18 mei zijn we doorgereden naar Drumheller. Deze stad staat in een bijzonder landschap: The Badlands. Het is een landschapsvorm die gekenmerkt wordt door een sterk geërodeerde uit klei bestaande ondergrond. De erosie zorgt ervoor dat het een goede vindplaats is voor fossielen. Drumheller is wereldberoemd geworden door het grote aantal vondsten van fossielen uit het dinosauriërtijdperk. Ook staat er het ´Royal Tyrrell Museum of Palaeontology’. Een indrukwekkende verzameling dino’s met geschiedenis. We hebben die middag geluncht in een oude saloon waar de kogelgaten van opschepperige cowboys nog in de muren zitten. Deze saloon staat in een dorp met wel 30 inwoners, even buiten Drumheller. Een aanrader van onze hostess daar.

De dag erna, op dinsdag zijn we teruggekeerd naar Banff. Hier was het weer ook opgeklaard (al was het nog wel koud) en hebben we wat mooie plaatjes kunnen schieten van het stadje en al het wildlife dat er door de straten banjert. Aan herten geen gebrek. Soms moet je hard op de rem om te voorkomen dat je er een op je motorkap krijgt.

De drie dagen die we hier waren hebben we veel gehiked, zijn we bij de Cave & Basin National Historic Site (natuurlijke bron) geweest en hebben we genoten van het leuke stadje met alle winkels. We kwamen bij de Cave & Basin nog oog in oog te staan met een wapiti. Eindelijk het close-up shot waar we al een tijdje op aasden. Zie foto.

Op vrijdag 22 mei weer onderweg. Naar Golden, dit keer. Tijdens de rit zijn we nog gestopt bij de Johnston Canyon voor een hike van zo’n 1 ½ uur langs de uitgesleten vallei, nu wel met stromend water. Later tijdens de rit kwamen we uit bij een uitzichtpunt langs de weg waar we een prachtig uitzicht hadden over een stromende rivier ver beneden ons met een hoop groen. In de verte stond er een wapiti doodgemoedereerd in het midden van deze rivier. Soms mis ik een goeie telelens, maar het plaatje was er niet minder om. Prachtig hoe het wild hier nog zijn eigen gang kan gaan.

Weer wat later zijn we gestopt bij de Natural Bridge, een stuk rots waar het water na eeuwen van stromen een gat in heeft gesleten. Tja… een brug? Het was in ieder geval mooi om te zien. En daar in de buurt zijn we ook langsgegaan bij de Emerald Lake. Een meer dat zijn naam dankt aan de kleur van het water. Prachtig. Zie de foto’s.

Tot slot Golden. Eindelijk lijken we definitief de winter en de kou achter ons te laten terwijl we de Rockies uit reden en daalden. We komen aan op een gigantisch stuk land (60 hectare, ± 90 voetbalvelden) zo’n 25 minuten van het stadje Golden waar een cabin voor ons gereserveerd is. Een luxe onderkomen met een eigen picknickplaats inclusief firepit, tafel, banken en brandhout. Eindelijk ons eigen kampvuur, dat later op de avond dienst doet als barbecue met heerlijke lappen vlees erop. Een uitzicht als op een ansichtkaart en een heerlijk zonnetje dat onze huidjes een mooi gebronsd kleurtje heeft gegeven. Dit was pas écht genieten, ook omdat we erg hebben uitgekeken naar de zomer. (Ja! We weten dat het in Nederland al máánden mooi weer is..!)

Zondag hadden we gereserveerd als hike-dag. We hiken elke dag minstens een uur, maar voor die dag hadden we twee hikes op het programma staan. Naar de Mt. Hunter lookout en daarna naar de Wapta Falls. Vooral de eerste was een zware hike. In 2 ½ uur zo’n 400 m steil omhoog en terug, naar een uitkijktoren waar de boswachter vroeger bosbranden spotte en doorgaf aan de brandweer. De tweede hike was naar de Wapta Falls. In eerste instantie verwachtten we er niet veel van, maar het bleek een indrukwekkende waterval te zijn waar we ook nog eens heel dicht bij konden komen. We hebben letterlijk aan de voet van de waterval gestaan, met slechts een grote rots tussen ons in. Erg nat, maar erg gaaf. We hopen dat de foto’s ons gevoel van euforie een beetje overbrengen.

Vandaag, maandag 25 mei zijn we uitgecheckt uit Golden. We zijn naar de Radium Hot Springs gereden, waar we jullie de volgende keer over vertellen. Jullie zijn weer bij. Wij gaan weer zorgen dat we over een weekje of zo weer iets onderhoudends te vertellen hebben.

Als je de foto’s nog niet gezien hebt, zorg dat je ze bekijkt. We zijn er weer trots op. Oh en denk eraan; als je F11 indrukt zie je ze beter.

Tot de volgende keer. Nog een paar weken. Dan zijn jullie van ons Canadees avontuur af.

Groeten,

Ivo en Sarah

Tags:

9 comments so far...

Re: Calgary, Drumheller, Banff en Golden

Super weer! Ik heb de foto's nog niet gezien, maar zie dat ik dit keer de eerste ben die kan reageren, en die kans laat ik niet lopen... :-)

Allereerst, bedankt voor jullie kaartje. We zijn erg blij te horen dat we een zoontje krijgen. Tuurlijk, tuurlijk, een dochter was ook leuk geweest bla bla, maar na Amber is het wel heel leuk om ook een ventje te krijgen. We noemen hem Fred....for the time being...

Trouwens, momenteel is het weer hier niet om over naar Canada te schrijven. Het was noodweer vannacht, onweer en veel regen. Het leek of er iemand een mega stroboscoop had aangezet. Heb om 4.15 nog m'n woonkamer staan droogmaken. De deur op de kiepstand kon dus niet....

Ik ga foto's kijken. Leuk om jullie verhaal weer gelezen te hebben en kijk weer uit naar de volgende. Veel plezier!

By Robin on   26-5-2009 9:24

Re: Calgary, Drumheller, Banff en Golden

En ja, gave foto's weer. Met name van de Johnston falls. Mooi bewerkte foto ook met het ingezoomde vlak.

Zoals ik al zei, ik kijk weer uit naar de volgende sessie.

FYI: weten jullie dat de tekstopmaak van deze weblog niet klopt? Ander lettertype en hij geeft aan waar de witregels zitten ( .) So you know.

Later!

By Robin on   26-5-2009 9:40

Re: Calgary, Drumheller, Banff en Golden

Wat een fantastische foto's weer, en wat zien jullie er relaxed en gelukkig uit!
Heel maf die beesten in de straten; geen zebra, toch wel een hert!! overstekend wild, te gek voor woorden. En die wapiti van dichtbij is toch ook wel erg mooi.
Bovendien lekker fikkiestoken en lappen vlees grillen, m'n liefjes wat willen jullie nog meer!
Geniet ze verder lekker door, jullie hebben nog een paar weken.
tot de volgende weblog...

By GertJan on   26-5-2009 11:44

Re: Calgary, Drumheller, Banff en Golden

Haai, leuk weer te zien hoor, al die fotoos!!! Enne in Golden zaten wij bijna beneden, vanuit jullie zicht, links van die wapiti tent! Hoe gaat het trouwens met de beren onderweg, tijdens de hike's, wordt er nog flink gebeld, gefloten en gezongen??? Plezier verder!!

By hans en irene on   26-5-2009 18:25

Re: Calgary, Drumheller, Banff en Golden

Hey Saar en Ivo,

Wat een coole foto's, vooral van die Canyon!
Geniet van de laatste weken en tot snel!

By Mieke on   26-5-2009 20:53

Re: Calgary, Drumheller, Banff en Golden

Hey Saar en Ivo,

Wat een coole foto's, vooral van die Canyon!
Geniet van de laatste weken en tot snel!

By Mieke on   26-5-2009 20:54

Re: Calgary, Drumheller, Banff en Golden

Hallo Sarah en Ivo, ik moet Robin gelijk geven.
Waarom terug naar Nederland, als het daar zo mooi is.
Het ziet er echt geweldig uit en dat bbqen in de wilde natuur heeft wel iets..
Jullie foto's zij echt prachtig en de verhalen erbij niet minder.
Geniet er nog van en kom veilig weer terug

Myriam, Eefje en Bert

By Bert en Myriam on   27-5-2009 20:02

Re: Calgary, Drumheller, Banff en Golden

Wat een fantastisch verhaal weer. Echt heel vet. En die foto's zijn ook weer supermooi. Mijn boom voor de deur staat weer in bloei, maar dat is toch wel het meest interessante wat ik nu van het Nederlandse landschap kan melden. Waarom wou je terug naar Nederland ook al weer?
Je bent trouwens wel veel aan de wandel! Goeie beenspieren aan het kweken? In het vervolg gewoon met de trap naar je appartement toe? Ziet er wel echt vet uit en die camera doet ook goed werk.
En ik hoor jullie niet over de auto. Doet ie het nog steeds helemaal naar behoren?
Jullie maken zo iets moois mee. Ik wil zeker een keer Canada met mijn eigen ogen bekijken, maar voor nu vind ik jullie ogen meer dan prima. Veel plezier daar, we spreken!

By Erik on   28-5-2009 10:30

Re: Calgary, Drumheller, Banff en Golden

HoiHoi!
Wat een verhalen weer en wat een coole foto's. Canada is zeker op mijn to-do-list terecht gekomen!
Hoe voelt het nu? Nu het einde/begin weer nadert? Het lijkt nog maar zo kort! Kom in ieder geval ff een drankje met jullie doen en jullie weer s live checken. Is toch leuker! En ik lees dat Nibor en Clau weer papa en mama part II worden! Leipe shit!

tot gauw!

By Karin on   4-6-2009 22:25

Your name:
Title:
Comment:
Add Comment    Cancel  
     
  

 

Bookmark and Share

 

   Advertentie Minimize  

 

     
  
   
Copyright 2007 by yourhost.nl   Privacy Statement