Login  Register  dinsdag 26 maart 2019  
   Zoeken Minimize  
     
  

 

   Weblog Minimize  
jun 8

Written by: host host
8-6-2009 21:57

Hoi daar!
 
We zijn weer twee weken verder sinds ons vorige weblog. Tja, je neemt je voor om sneller te posten, maar soms ben je daar gewoon effe te ‘druk’ voor. In dit weblog vertellen we over de Hot springs in Radium en Lussier, waarna we zuidelijker reden naar Wasa, Creston en daarna Kaslo
 
Op maandag 25 mei checkten we in bij een B&B in Radium, een stadje bekend van de hot springs. Hier hebben we 2 nachten verbleven en hebben we dinsdag een hike gemaakt naar de hot springs zelf. Dit viel ons een beetje tegen, dus we hebben er niet gedompeld. We hoopten op een natuurlijke warme bron, niet het zwembad dat het bleek te zijn.
Die nacht, van de 25ste op de 26ste had Sarah haar tweede gesprek met Nestlé. Om 4.45 uur opgestaan om helder te zijn voor het telefonische gesprek om 5 uur in de ochtend. Het gesprek duurde een uur waarna we weer met een ‘gerust’ hart een laatste paar uurtjes slaap konden pakken. Ondertussen is al bekend dat Saar voor d’r derde gesprek in Nederland op gesprek mag komen, dus heeft ze het waarschijnlijk toch heel goed gedaan, ondanks het tijdstip.
 
Na de Radium Hot Springs wilden we wel eens wat echtere bronnen bekijken en dus reden we door naar een camping bij de Lussier Hot Springs. Onderweg, in Invermere hebben we onze BBQ inkopen gedaan en na een eng rotsig grindweggetje dat zo’n 17 kilometer de vullingen uit onze gebitjes trilde, genomen te hebben kwamen we eindelijk aan bij de natuurlijke bron. Gelijk de zwempakjes aangetrokken om te dompelen. Aan de rand van een stromende rivier met (letterlijk) ijskoud smeltwater kwam heet water uit de grond, waar je heerlijk in kon liggen in een van de natuurlijke badjes.Hoe dichter bij de rivier, hoe kouder. Bovenaan: HEET.
Hierna reden we door (nog zo’n 5 km over dat weggetje) naar de camping. Autootje mooi op z’n plekkie, luifel bevestigen op de nog niet gepatenteerde methode, hout sprokkelen voor het kampvuur en alle bagage uit de achterbak die op het punt stond onze slaapkamer te worden. Kampvuur aan en fikkie stoken. Die avond heerlijk gegeten met vleesjes, rauwkost, stokbrood en ja, de beroemde Lily-knoflooksaus was er natuurlijk ook.
 
Die nacht perfect geslapen in ’t autootje en bij gebrek aan douche die ochtend maar weer in de hot springs gesprongen. Hierna doorgereden naar Wasa, waar we het ritueel van het uitpakken nog eens herhaalden. Die avond wel uit eten geweest. Hier was verder niet veel te doen.
 
Na Wasa reden we door richting Creston. Onderweg hebben we ontbeten/gelunched op de Platzl in Kimberly. Om een of andere reden is Kimberly geheel in Oostenrijkse stijl opgezet en is Hans de Jodelaar de mascotte. Dus staat er midden op de Platzl een enorme Koekoeksklok en elk uur komt Hans naar buiten om te jodelen dat er weer een uur voorbij is. Een beetje giechelig en met het schaamrood op de kaken stonden we dus toch om even voor 11 te wachten op Hans om minuten later van een local te horen dat ‘Hans’ al een tijdje ‘kaputt’ is. We zijn hierna snel vertrokken.
 
Aangekomen in Creston zijn we bij de Visitors Info (VVV) langsgegaan om een B&B te boeken. We kozen voor de Bison Spirit B&B. Een goeie keuze, bleek al snel. Een van de beste B&B’s tot noch toe. Alle ruimte, Internet en gratis telefoontjes naar Nederland, een heerlijk ontbijt en alles in ‘Native Canadian-style’. Deze eigenaars hadden indiaans bloed en dus hing het huis vol met schedels van dode bisons en herten, lagen er huiden van dode beren op de grond, waren de meubels handgemaakt en de gesprekken interessant.
Die middag zijn we bij de Kokanee Brewery geweest. Een rondleiding door de fabriek van een van de meest bekende locale biertjes in Canada. Leuk om te zien. We hebben er wat foto’s van.
 
Die avond luxe uit eten geweest bij een Italiaan in het enorm leuke stadje, na wat biertjes te hebben gedronken met de eigenaars van het B&B.
 
De dag erna, op zaterdag 30 juni, zijn we na een fantastisch ontbijt op aanraden van de mensen van het B&B naar een typische Western Rodeo gegaan. Het was een gloeiendhete dag, maar we hadden onze liters water, onze Canada-uitvouwstoeltjes en paraplu’s bij ons tegen de brandende zon, dus we zaten prinsheerlijk naast de paardenbak, te kijken naar het spektakel. De eerste wedstrijd was welk koppel het snelst te paard met lasso een kalf kon vloeren (één man de hoorns, de ander de achterpoten). Later kwamen de kids op pony’s ditzeldfe doen. Ongelooflijk om te zien. De tweede wedstrijd was de ‘Barrel run’ waar de deelnemers te paard zo snel mogelijk een parcours om tonnen moesten lopen. Een hoop ‘rednecks’ om ons heen, maar een supersfeer en we zijn goed gebruind. De brandweer moest er nog aan te pas komen om het gortdroge, dus stoffige zand met de slangen nat te spuiten, dit tot groot vermaak van de kinderen die wel wat afkoeling konden gebruiken.
 
Die avond bij een pub gegeten en niet te laat het bedje opgezocht. De dag erna hadden we een lange rit voor de boeg.
 
Na wederom een fenomenaal ontbijt zijn we op zondag via de Highway 3 naar het Noorden gereden en hebben we het pontje gepakt om Kootenay Lake over te steken, richting het Westen. Een prachtige route langs het water met bergen, groen en goede wegen. Rond 14 uur waren we aan in Kaslo. Nog zo’n juweeltje van een dorp. Aan de rand van het dorp, bij de Visitors Centre staat een oude radarboot, de SS Moyie dat als museum is bewaard gebleven. Wij hebben dus uitgebreid over een meer dan 100 jaar oude boot gelopen (kijk ook naar de website). Gaaf man!
 
Die dag hebben we ook nog de River Trail gelopen, een prachtige hike langs een rivier met smeltwater dat door de hitte van de afgelopen tijd sneller stroomde dan anders en uitmondde in de Kootenay Lake. Die nacht sliepen we in een villa op 30 minuten loopafstand van het dorp.
 
Dat is zo ver als dit blog gaat. We zijn ondertussen alweer een tikkeltje verder gereisd, maar we moeten het wel leuk houden voor de lezer, dus kappen we het hier af. Wederom het goede voornemen om volgende week het volgende blog af te hebben. De laatste van de rondreis. De voorlaatste van de Canada-trip. nog 11 dagen voordat we vliegen... wauw!
 
Tot de volgende keer!
 
 
Ivo en Sarah
 

Tags:

5 comments so far...

Re: Radium & Lussier Hot Springs, Wasa, Creston en Kaslo

weer een geweldig verhaal met vreselijk mooie foto's; we zullen dit zeker gaan missen wanneer jullie weer in nederland zijn.
maar begrijp ons niet verkeerd: blijf er niet voor weg!
en wat kamperen jullie goed, mooie tent gebouwd.
geniet ze nog verder, niet te veel wijn drinken in de wijnstreek waar jullie nu door heen trekken, dan doen wij dat ook niet; haha.

By Lily en GertJan on   8-6-2009 23:00

Re: Radium & Lussier Hot Springs, Wasa, Creston en Kaslo

Wanneer komt het reisboek uit? Wat een verhalen allemaal en prachtige foto's. Schitterende natuur. Leuk dat je zo'n goed contact hebt bij de B&B-adressen.
Tja, de periode - een heel jaar - leek zo lang en nu wordt het toch een beetje aftellen. Maar alle indrukken kan niemand jullie meer afnemen. Enne ... in Nederland is ook best wel leuk hoor!
Nog veel plezier met z'n tweetje daar in dat mooie land en heelhuids terugkomen.
Groetjes, Bert en Myriam

By Myriam en Bert on   9-6-2009 19:46

Re: Radium & Lussier Hot Springs, Wasa, Creston en Kaslo

Wat een mooi weer hebben jullie toch!! Echt geluk he.
Bij de Lussier Hot Springs hebben we ook gezeten en zo'n ontbijtje komt ons ook heel bekend voor!! Nog maar een klein weekje rondrijden he, oei!
Nog veel plezier in jullie "tentje".

By hans en irene on   9-6-2009 21:33

Re: Radium & Lussier Hot Springs, Wasa, Creston en Kaslo

Jongens, ik kan jullie belevenissen niet meer bijhouden. Dat moet de leeftijd zijn. Heerlijk al die ervaringen, en foto's. Nog even dus en dan zijn jullie weer terug in de nederlandse zomer. Ja, dat wordt schrikken. Althans gisteren was het druilerig en nu wil het ook nog niet schitteren. Jullie zullen nog vele vuurtjes moeten stoken om een beetje op temperatuur te blijven.
Ik neem een beetje aan dat jullie al weer (bijna?) in Vancouver zijn aanbeland inmiddels. Nog een paar dagen.. Het moet een raar, dubbel gevoel geven om Canada achter te laten en weer terug te gaan naar Nederland. Jullie zijn welkom in ieder geval.
Tot over een paar dagen, op Schiphol is de bedoeling..

Groeten van ons uit Wageningen

By Henk Lette on   15-6-2009 9:30

Re: Radium & Lussier Hot Springs, Wasa, Creston en Kaslo

Hey Ivo en Sarah,

Zo te lezen hebben jullie een behoorlijke rit door BC en Alberta gemaakt en veel gezien inmiddels. Zie toevallig dat jullie vandaag weer terug vliegen naar Nederland. Hopelijk zijn jullie weer snel gewend aan het hectische leven in het kleine kikkerlandje, ik blijf voorlopig nog eventjes hier in Canada... ;)

Proost op het laatste Canadese biertje in The Lennox en goede reis terug!

Groeten,
Redmar

By Redmar on   19-6-2009 18:18

Your name:
Title:
Comment:
Add Comment    Cancel  
     
  

 

Bookmark and Share

 

   Advertentie Minimize  

 

     
  
   
Copyright 2007 by yourhost.nl   Privacy Statement