Login  Register  dinsdag 26 maart 2019  
   Zoeken Minimize  
     
  

 

   Weblog Minimize  
jun 26

Written by: host host
26-6-2008 0:43

Hoi mensen!

Leuk om al die reacties van jullie te lezen. Blijkbaar zijn er nogal wat mensen begaan met ons Canadees lot. Nou, maak je over ons maar geen zorgen! We zitten hier prachtig! De verloren tas van Ivo is ondertussen keurig afgeleverd (de tweede dag al). Het hostel is prima in orde. Sarah loopt  'as we speak' met de fotocamera weg om foto's te maken van ons luxe onderkomen. Die plaatsen we straks in het Fotoalbum. 
Ach, veel is het niet, maar er is een bed, ruimte om de spullen neer te zetten en een gratis en lekker ontbijtje 's ochtends. Het is gelegen in Downtown Vancouver. Alles binnen handbereik op loop- danwel OV-afstand.

De afgelopen dagen hebben we ons bezig gehouden met de belangrijkste zaken op de agenda. Het zoeken naar een baan, een huis en een auto. De volgorde is niet erg belangrijk. Ook moesten we een Canadees telefoonnummer hebben (zie 'Contact', als je bent ingelogd) en een Canadese bank. Beiden hebben we vandaag geregeld. Laat het geld maar binnenstromen!

Met betrekking tot het huis dat we zoeken, het lijkt geen groot probleem te zijn. We hebben onze actieve zoektocht eergisteren gestart en gisteren hadden we al een bezichtiging. Dat huis gaan we afwijzen, omdat het volledig ONgemeubileerd is, en da's niet handig. Over een paar uurtjes hebben we weer een bezichtiging. Een tweekamerappartement in een prachtig stukje van de stad. Wel prijzig, maar altijd goedkoper dan het hostel en dus het bekijken waard. Huren kost gewoon veel geld.

Vooral Ivo verheugd zich enorm op het kopen van een auto. Nu we een Canadees nummer hebben kunnen we ons helemaal suf gaan telefoneren. Er valt genoeg te vinden voor ons budget, dus we gaan wat leuks uitkiezen. Foto's volgen uiteraard.

Met betrekking tot de baan; Sarah heeft zojuist haar eerste sollicitatiegesprek afgesproken. Vanmiddag heeft zij een paar sollicitaties de deur uit gedaan en nu mag zij al op gesprek komen. Dat belooft wat. Vrijdagmorgen gaat het gebeuren.

Verder genieten we van het prachtige weer, de mooie stad en het lekkere eten
We houden jullie op de hoogte van verdere ontwikkelingen aan het Canadese front.

Groetjes,
Sarah en Ivo

NB: Mocht je nog niet zijn geregistreerd, adviseren wij om dat te doen. Je wordt dan automatisch op de hoogte gehouden van nieuwe Blogs en je kunt dan onze contactgegevens zien.

 

Tags:

9 comments so far...

Re: Vooruitgang

Haaihaai,
Volgens mij ben ik de eerste die julllie bericht lezen, want het staat er volgens mij net op!
Mooi dat jullie lekker bezig zijn met alle zakelijke perikelen.En hopen maar dat het gaat lukken.
Hier ook mooi weer hoor!!
Liefs Irene

By irene on   26-6-2008 8:15

Re: Vooruitgang

En ik dus de tweede. Klinkt al bijna gesettled. Vooral die ontbijtjes spreken wel aan. Ben ook zeer benieuwd of Ivo zijn hang naar 'american size', dus groot, ook naar de auto's vertaalt. Net nu de US naar steeds kleinere auto's toe gaat. Sarah veel sterkte met het sollicitatiegesprek vrijdag. Groeten uit Wageningen.

By Henk Lette on   26-6-2008 9:05

Re: Vooruitgang

Jongens, wat hebben jullie al veel gedaan in korte tijd; jullie gaan echt als een dolle! Hopen dat alles gaat lukken, met de woning en the wheels. En wat de opmerking van Henk betreft : volgens mij had Ivo hier in Nederland al een leuk "amerikaantje"zien staan van zo'n 2500 kg!
groetjes, GertJan

By GertJan on   26-6-2008 11:30

Re: Vooruitgang

Hey,
Jullie zijn zo te horen al lekker aan het settelen. Ik zie je zo rondrijden in een oversized 4x4 unit. Past helemaal. Druk bezig met alles, maar vergeten jullie niet te genieten? Geniet je?

Je meest favoriete broertje, Erik

Heb je het gehoord van Wet-n-Wild in Alphen? Er is niets van over. Check je mail.

By ErikL on   26-6-2008 12:19

Re: Vooruitgang

Hey,
Jullie zijn zo te horen al lekker aan het settelen. Ik zie je zo rondrijden in een oversized 4x4 unit. Past helemaal. Druk bezig met alles, maar vergeten jullie niet te genieten? Geniet je?

Je meest favoriete broertje, Erik

Heb je het gehoord van Wet-n-Wild in Alphen? Er is niets van over. Check je mail.

By ErikL on   26-6-2008 14:44

Re: Vooruitgang

lieve sarah papa leert mailen .ik hoop dat ik het alle maal kan onthouden. liefs oma

By oma on   27-6-2008 10:43

Re: Vooruitgang

Hoi Saar en Ivo,
klinkt goed allemaal, en geweldige fotos!
Sara, succes met de soll, of is ie al geweest?
liefs Carmen

By Carmen on   27-6-2008 18:15

Re: Vooruitgang

Oeps, had jullie weblog nog niet ondekt, maar ben wel een hoop te weten gekomen over Canada dankzij een rijk arsenaal aan links!! Ik lag dubbel over de Moons over my Hammy!! Neem er één mee in een doggy bag voor mij...en koop een Starbuck city mug!! I'll be 4ever greatfull!!!! Anyways, bon voyage encore un fois...
Jur

By Jur on   28-6-2008 13:36

Re: Vooruitgang

Gaaf die nieuwe villa van jullie; en net op tijd om spanje van duitsland te zien winnen! deze dag kan niet meer stuk. en als die villa die we op google earth hebben gevonden inderdaad die van jullie is, hebben jullie tuin genoeg om van het mooie weer te genieten, tussen het solliciteren door.
Liefs, en succes op het banenfront.
Papa en Mama

By Lily en GertJan on   29-6-2008 22:11

Your name:
Title:
Comment:
Add Comment    Cancel  
     
  

 

Bookmark and Share

 

   Advertentie Minimize  

 

     
  
   
Copyright 2007 by yourhost.nl   Privacy Statement