Login  Register  dinsdag 26 maart 2019  
   Zoeken Minimize  
     
  

 

   Weblog Minimize  
jul 12

Written by: host host
12-7-2008 6:38

Hoi!

Hierbij weer een update uit het zonnige Canada. We hebben een 'bewogen' afgelopen week gehad. Sarah heeft haar eerste uren bij de Shoe Warehouse (á la Schoenenreus dus) erop zitten. Ivo heeft zich nuttig gemaakt bij de buren (met het Limobedrijf) als schilder van de schutting en garagedeur. De eerste centjes zijn dus weer verdiend! Daarom vonden we het tijd worden om ons cadeau te gaan verzilveren. Met dank aan iedereen die heeft bijgedragen! We hebben een hele goeie Sony Camcorder gekocht en daar ook al stevig mee staan filmen.

Afgelopen woensdag zijn we met vrienden bij een honkbalwedstrijd van de Vancouver Canadians geweest. Wat een happening is dat hier! Wat dat betreft lijkt het hier soms net Amerika.

Verder was het natuurlijk de eerste week als auto-eigenaar. Helaas hebben we daar (vanwege de drukke werkzaamheden en het gebrek aan reisdoel) nog weinig mee gereden. Tot vandaag. Vandaag hadden we beiden een vrije dag. We hebben een dagtocht gemaakt naar Bowen Island. Met de auto naar Noord Vancouver, door naar Horseshoe Bay en vandaaruit de ferry naar Bowen Island. Daar hebben we zo'n 3 uur door een prachtige omgeving gelopen waarbij we onderweg nog onder andere een hert hebben gezien. 
De foto's staan natuurlijk weer in het Fotoalbum.

Al met al genieten we nog altijd volop van ons verblijf in Vancouver. Nu we de auto hebben kunnen we er makkelijker even tussenuit en nu we (tijdelijk) werk hebben, hebben we ook de centjes om dat te bekostigen. Het zonnetje schijnt nog altijd volop en we genieten ervan zolang het duurt. Zodra het weer omslaat, slaat het meestal ook goed om en kan het zomaar ineens dagenlang regenen. We zullen zien.

Tot snel!

Sarah en Ivo

 

Tags:

14 comments so far...

Re: Update uit zonnig Canada

Hee kinders,!,
Gaaf die foto's , weer, en ben nu ook heel benieuwd naar de films. Ik begrijp dat de auto het naar behoren heeft gedaan en jullie lijken dus nu al aardig gesetteld.
Veel plezier verder en succes met het vinden van wat definitiever werk.
Pa

By GertJan on   12-7-2008 9:38

Re: Update uit zonnig Canada

hoi sarah en ivo,
leuk om al jullie belevenissen te volgen. ziet er allemaal spannend uit. en zo te zien redden jullie het daar wel, met genieten en werken. wij zijn nu allebei ook vakantie aan het vieren: deze week in heemstede en omgeving (films ed) en gaan volgende week naar het 'spannende' terneuzen.
groetjes, en tot mails,
ans en nera

By ans en nera, samen in heemstede on   12-7-2008 11:54

Re: Update uit zonnig Canada

De auto en jullie hebben het dus goed gedaan gisteren. Was genieten, zo te zien op de foto's.
Moesten jullie een tankwagen aansluiten, of viel dat mee. Papa gokt 1 op 8 [liter].Mooie foto's.
Leuk dat jullie nu ook een stukje verder kunnnen kijken met het " auto'tje".Geniet !!!!!!!
Veel plezier verder. Kus.
mama

By Lily on   12-7-2008 12:19

Re: Update uit zonnig Canada

Hallo Sarah en Ivo,

Ik ken jullie niet maar ik kwam toevallig op de site terecht via wereldwijzer. Ik en mijn vriend gaan op 3 september ook naar Canada op het WHP visum en hebben ook nog geen huis, baan en auto. Daarom ben ik erg benieuwd hoe het jullie vergaat! Ik krijg nu al zin om te gaan door die verhalen van jullie! :)

Groetjes,
Sabina

By Sabina on   14-7-2008 13:17

Re: Update uit zonnig Canada

Fantastische foto's weer. Ik had een heel ander beeld van Canada, maar het ziet er echt mooi uit. Goeie motor in die auto trouwens. Ze zijn daar niet zo met benzineprijzen bezig? Ik zie ze niet snel in een smart of een mitsubishi colt rondrijden, maar je kan het ook overdrijven.

Geniet je?
Spreek je snel!
Je favoriete broertje

By Erik on   14-7-2008 20:46

Re: Update uit zonnig Canada

Hè, had ik al hierop gereageerd?! Kan mij niet herinneren dat ik op dit stuk al iets geschreven had. Maar zal dan wel, heb hem per slot van rekening ondertekend.....

Dag pik en pikket!
Leuk te lezen dat jullie echt lekker aan het settelen zijn daar. Gave auto, die zeker ook wel dienst moet doen als camper anders is het raadzaam je eigen oiliestaat te beginnen. Foto's zijn super. het lijkt me heerlijk om een vakantie van een jaar te hebben. Tuurlijk moet er ook wat gewerkt worden om dit te kunnen bekostigen, maar als je dan ziet in wat voor omgeving je je bevindt met een paar uurtjes rijden, lijk mij dat alles dubbel en dwars waard.

Klaar met de schutting? Ik begreep dat dit een behoorlijke oppervlakte was om te verven. En Saar, hoe is het met de stinkvoeten van de Canadezen gesteld? Ondanks dat dit niet iets is waar je voor geleerd hebt, hoop ik dat je het er toch naar je zin hebt en hé, geld id geld. Neem aan dat je ook nog verder aan het rondkijken bent. Ik hoorde dat jullie geprobeerd hebben een stuk film op Youtube te zetten, maar dat pa die al niet meer kon bekijken. ben wel benieuwd, alhoewel foto's ook al veel zeggen. Je kunt er ook niet genoeg van op zetten, dus blijf klikken!

Pas goed op elkaar en hou ons op de hoogte!

Geniet je?
Spreek je snel!
Je favoriete broertje

By Robin on   15-7-2008 13:26

Re: Update uit zonnig Canada

Hé! het filmpje staat erop zie ik. Leuk. Zouden jullie ook een filmpje kunnen plaatsen van jullie huis, kamer en woonomgeving? Dat geeft toch altijd een beter beeld dan foto's. Heerlijk trouwens, dat Amerikaans-engels geouwehoer op de achtergrond.

Later!

Robin (je weet wel, de favoriete)

By Robin on   16-7-2008 0:37

Re: Update uit zonnig Canada

Ga slapen, man! Favoriete broer...

By Ivo on   16-7-2008 1:22

Gefeliciteerd!

Dag broertje, hier je favoriete broertje!

Heel erg gefeliciteerd met je verjaardag! (In de Nederlandse tijd ben je al 20 minuten jarig. Canada loopt gewoon achter.)
Maak er een onvergetelijke dag van!

Erik (favorietste-ste)

By ELette on   17-7-2008 23:21

Re: Update uit zonnig Canada

Gefeliiteerd!!!! Gaan jullie vanavond lekker uit eten? Little wine and dine.... Leuke video trouwens! Maar er mag wel vaker een nieuwe blog geplaatst worden want 1 x in de 5 dagen duurt echt veeeeeel te lang haha! Enjoy your day!!!

Jur

By Jur on   18-7-2008 6:40

Re: Update uit zonnig Canada

Ivo,van harte gefeliciteerd met je verjaardag, ook namens Gabie. Jij doet er overigens wel alles aan om niet zo snel ouder te worden. Jij zoekt gewoon 9 uur tijdverschil op om het heugelijke feit nog een beetje uit te stellen. Maar helaas dat is maar tijdelijk en de wijsheid komt met de jaren. Sarah jij ook gefeliciteerd met je "mannetje".

Aan de foto's te zien genieten jullie volop van het mooie leven in Canada en gelijk hebben jullie. Tijd om te werken heb je hierna nog vele jaren. Nu eerst maar genieten van die waanzinnige auto, waar jij zo naar uitgekeken hebt. Gaat de navigatie in Canada goed of net zoals in Nl of is Sarah de navigator?

Wij wensen jullie nog een fijne dag (wij zullen er vanavond een borrel opnemen) en verder heel veel plezier tijdens jullie "vakantie"jaar. Geniet er met volle teugen van.

Groeten Arthur en Gabie.

By Arthur on   18-7-2008 7:45

Re: Update uit zonnig Canada

Lang zal Ivo leven,
hiep hiep hoera en van harte!!

Ivo en Sara, een fijne dag toegewenst, wij nemen er een borrel op.
Hartelijke groet, Arthur en Gabie.

By gabie bosua on   18-7-2008 9:01

Re: Update uit zonnig Canada

He Saar en Ivo,

Ziet er uit als vakantie. goed bezig. En volgens mij val ik met mijn neus in de boter (figuurlijk)....gefeliciteerd Ivo.

By Martijn on   18-7-2008 11:37

Hiep Hiep Hoera!!!!!

Er is er een jarig, hoera, hoera,
Dat kun je wel zien, dat is IVO.
Dat vinden wij allen zo prettig ja ja,
en daarom zingen wij blij...
Hij leve lang, hoera hoera,
Hij leve lang, hoera hoera,
Hij leve lang, hoera hoera!!!!!!
Lang zal hij leven... etc etc :-)

Van harte gefeliciteerd en maak er een leuke dag van!

Dikke kus en liefs Rein en Barbara

By Rein en Bar on   18-7-2008 11:53

Your name:
Title:
Comment:
Add Comment    Cancel  
     
  

 

Bookmark and Share

 

   Advertentie Minimize  

 

     
  
   
Copyright 2007 by yourhost.nl   Privacy Statement