Login  Register  dinsdag 26 maart 2019  
   Zoeken Minimize  
     
  

 

   Weblog Minimize  
jul 18

Written by: host host
18-7-2008 20:29

Hoi!

Hier zijn we weer met een nieuw verhaaltje over het reilen en zeilen in Vancouver! 
Allereerst wil Ivo iedereen hartelijk bedanken voor alle felicitaties op zijn verjaardag. Het is een vreemde gewaarwording als je om 15.00 uur op 17 juli gebeld wordt (0.00 uur in Nederland en dus 18 juli) met felicitaties. Timmie, bedankt daarvoor. Leuk je weer even gesproken te hebben.
We zijn het nieuwe levensjaar goed van start gegaan en vanmiddag vieren we de verjaardag samen met de ouders van Sarah die na een paar weken rondreizen in Canada weer terug zijn in Vancouver.

Zondag zijn wij naar Lynn Valley geweest. Een prachtig natuurpark met een 30 meter lange Lynn Canyon Suspension Brigde (hangbrug). Een wiebelend houden gevaarte, hoog boven een snel stromende rivier. Daarna hebben we door de bossen gehiked en zijn we nog bij een prachtig meer (Rice Lake) aangekomen, hoog op de berg. We hebben er foto’s én video’s van.

Ivo heeft afgelopen dagen druk gezocht naar huizen en een baan, maar helaas nog niet met veel succes. Sarah heeft veel schoenen verkocht en zweetvoeten geroken.  Dus niet heel veel beleefd. Daarom werd het eens tijd voor wat eigenaardigheden over Canada:

- Alle maten zijn hier GROOT. Je kunt hier frisdrank in een beker krijgen van 1.8 liter. Een kleine koffie is een XL koffie in Nederland, je kunt wónen in de pakken cornflakes die ze hier verkopen en de supermarkten zijn zo groot dat je er met een GPS doorheen moet.
- Er lijken weinig standaard maten te zijn. Een flesje water heb je bv in 710ml en 531 ml en een blikje bier is 355ml. 
- Als je inkopen hebt gedaan bij de supermarkt wordt alles voor je ingepakt in plastic tasjes. Brood altijd bovenop en voor vlees een apart zakje. Je gaat dus met minstens 10 zakjes weg.
- Overal is wireless internet, zelfs in de supermarkt. We hebben al een moeder met laptop aan de gang gezien tijdens het vooruitduwen van haar winkelwagentje! Hoezo 24-uurs economie?? Supermarkten zijn vaak tot middernacht open (en dan heb je natuurlijk ook de nachtwinkels) en alles is hier op zondag open.
- De buschauffeurs zijn erg vriendelijk. Begroeten iedereen die binnenkomt en vragen je vriendelijk om je goed vast te houden bij het wegrijden. Haast moet je er niet hebben. Als iemand zijn fiets mee heeft, zet hij deze op een rek aan de voorkant en neemt daar alle tijd voor. Iedereen bedankt de buschauffeur bij het verlaten van de bus.
- Voetgangers zijn heilig in het verkeer. Auto’s stoppen altijd, vaak ook als het niet hoeft. Het verkeer let goed op elkaar, laat elkaar vaak voor gaan. Wat wil je ook, sommige auto's wil je niet op de dak hebben! Auto's zijn hier groot! Je telt pas mee als je minstens een Escalade of Hummer rijdt. Rijden we dan in ons zeepkistje!
- Als er een ongeluk is (hoe klein ook), komt de hele brigade langs; politie, ambulance en brandweer. Allen met gesteven kostuums, gepoetste wagens en keiharde sirenes.
- En tot slot, de wegen zijn hier kaarsrecht. Je kunt hier dus letterlijk een blokje om maken en verdwalen is best moeilijk. 

Dan nog even iets over deze website. De site wordt goed bezocht en dat vinden wij natuurlijk helemaal fantastisch. Ook steeds meer mensen die wij allemaal niet kennen weten de site te vinden voor de informatie die erop staat. Nu is het zo dat de site constant in aanbouw is. Steeds proberen we nieuwe dingen neer te zetten om de site actueel en aantrekkelijk te maken, zodat mensen er graag regelmatig even langsgaan.
Het merendeel is openbaar voor iedereen, maar steeds meer zaken zijn alleen zichtbaar voor mensen die zich geregistreerd hebben. Zo hebben we een het beeld van een webcam geplaatst, die uitkijkt over een mooi stukje Vancouver en waar je ’s avonds de zon op kunt zien ondergaan (onder kopje Fotoalbum). Ook is het eindelijk gelukt om het Google-kaartje aan de praat te krijgen. Vanaf nu kun je inzoomen op de mooie stukjes van Canada (of de rest van de wereld). We hebben een chatbutton geplaatst waarmee je een heel eenvoudig chatvenster opent. (Die moet zijn nut nog bewijzen, dus wellicht verdwijnt dat weer). En we hebben ons eerste zelfgemaakte filmpje geplaatst. Daar zullen er meer van volgen. Het is daarom aan te raden om je altijd in te loggen als je de site bezoekt. We weten dat het vooralsnog niet mogelijk is om je inloggegevens te laten onthouden, maar daar is Ivo mee bezig. Zodra dat gelukt is, hoef je niet steeds in te loggen als je naar
www.canadABC.nl gaat.

Nu kan het zo zijn dat je ergens tegenaan loopt, een op- en/of aanmerking hebt of dat je iets ter verbetering wilt aandragen. Doen! Wij willen er alles aan doen om de site zo leuk mogelijk te houden, dus alle feedback is welkom. Je kunt daarvoor op de draaiende @ klikken op elke pagina. 

Wij gaan verder van onze dag genieten. Nogmaals dank voor alle felicitaties en we houden contact!

Groetjes,


Ivo en Sarah

 

Tags:

5 comments so far...

Re: Lynn Park, Eigenaardigheden Canada en Verjaardag Ivo

Flinke lap tekst! Je moet idd maar snel aan het werk ;-) Erg leuk om te lezen! Als je het snel zou lezen zou Canada veel weg hebben van de States. Mijn idee is dat Canada in essentie een mix van een amerikaans uiterlijk is met een europese cultuur... Zit ik er ver vanaf? Mocht het zo zijn dan lijkt dat mij geen onaangename plek te zijn inderdaad. I wanna go too!!!
Hey man, nogmaal een fijne verjaardag!
p.s. insiders tip nu we het toch over cornflakes hebben....probeer de Lucky Charms. Staat een leprecon (??Ierse lilliputter??) op de rode doos. You'll be forever in my debt. Kisses 2 da misses! Jur

By Jur on   18-7-2008 21:20

Re: Lynn Park, Eigenaardigheden Canada en Verjaardag Ivo

Hallo Yvo en Sarah, we zijn blij dat het jullie zo goed gaat daar.
Yvo, jij natuurlijk van harte gefeliciteerd mat je verjaardag. We hopen dat jullie een leuke dag hebben samen.
We lezen jullie stukjes graag en krijgen ook een goed beeld van juliie verblijf daar.

Veel succes daar en geniet ervan.
Bert en Myriam

By Bert en Myriam on   18-7-2008 22:03

Re: Lynn Park, Eigenaardigheden Canada en Verjaardag Ivo

"en de supermarkten zijn zo groot dat je er met een GPS doorheen moet." O, oh Saar, hoe vaak heb je Ivo al moeten laten omroepen omdat hij de weg terug niet meer kon vinden?
Mooi verhaal over Canada. Ik kan niet wachten om er een keer zelf naartoe te gaan, maar tot die tijd heb ik jullie foto's.

Je favoriete broertje

By Erik on   19-7-2008 11:37

Re: Lynn Park, Eigenaardigheden Canada en Verjaardag Ivo

Hee, Ivo en Sarah, gefeliciteerd (nog) met de verjaardag van Ivo gisteren (misschien zijn jullie hem op dit moment nog wel aan het vieren....). Nog vele jaren wie weet waar!
Lijkt allemaal lekker te gaan bij jullie, relaxed en langzaamaan. Hoewel, veel gedaan al.
Even een complimentje voor de foto's (en voor de kwaliteit van de hangbrug trouwens, maar gelukkig compenseren jullie elkaar). Natuurlijk als bosbouwer spreken mij die foto's van die logs in Horseshoe Bay en die prachtige foto's van jullie hike op in Lynn Valley zeer aan. Toppertjes, en graag meer. De bossen doen mij Nieuw Zeelands aan.
Hou ze allemaal goed, daar, en wasknijper op de neus Sarah, als je weer moet werken.
Groeten van ons uit Wageningen

By Henk Lette on   19-7-2008 12:34

Re: Lynn Park, Eigenaardigheden Canada en Verjaardag Ivo

He Saar en Ivo,

Had al even niet meer op de site gekeken, maar die is flink gevuld inmiddels joh! Fijn dat het allemaal goed daar; las op Hyves al berichtje van Lotte over schoenenverkoper, maar nu snap ik het! Ziet er echt super uit joh allemaal! Die foto waar jij achter de computer zit, daar lijk je op je moeder!
Hier gaat alles goed. Bart en ik hebben een huis gekocht in Woerden waar we vanaf september inkunnen. We hebben per 1 aug allebei een nieuwe baan, heel leuk allemaal maar als ik jullie foto's zie en verhalen lees wil ik ook wel weer op reis!
Geniet er lekker van, heel veel plezier met je ouders ook!

Liefs, Annemieke

By Annemieke on   22-7-2008 20:44

Your name:
Title:
Comment:
Add Comment    Cancel  
     
  

 

Bookmark and Share

 

   Advertentie Minimize  

 

     
  
   
Copyright 2007 by yourhost.nl   Privacy Statement